HEPATITIS B. prenosioci virusa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
zoranforfun
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2012 11:50 am

HEPATITIS B. prenosioci virusa

Post od zoranforfun »

Izvinjavam se ako ponavljam pitanje, pokusao sam da nadjem odgovor na forumu, ali ga nema konkretno za ono sto mene interesuje. moze li mi neko reci, bilo bi dobro da je lekar, ko su prenosioci hepatitisa b. da li samo ljudi koji imaju hronicni hepatitis ili i ljudi koji su prelezali akutni hepatitis? imao sam nezasticen oralni sex sa devojkom koja mi je tek nakon toga rekla da je imala/ima hepatitis b? da li kod ljudi koji su prelezali akutni hepatisi b ostaje virus u krvi, vaginalnom sekretu i slicno.
pretpostavljam da postoji rizik od zaraze, moze li mi neko reci da li bi sada pomogla vakcinacija ili ne? i da li uopste mogu uraditi nesto na sprecavanju infekcije sada?
zoranforfun
Novi član
Novi član

Re: HEPATITIS B. prenosioci virusa

Post od zoranforfun »

kada sam otrkio ovo mesto ucinilo mi se da je u pitanju jako ozbiljan forum, ali moja pitanja stoje vec dva dana. cak i jedno upuceno administratoru i nema nijednog jedinog odgovora
malasarita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 12:34 pm

Post od malasarita »

m0races radl sv0g mlra da 0des da se testlras jer vlrus 0staje u vaglnaln0m sekretu uk0llk0 je hr0nlcna lnfekclja hepatltls0m b u pltanju!u svak0m slucaju ne m0ra da znacl da sl zarazen jer p0st0je par0vl gde je jedan zarazen vlrus0m a partner nlje! znacl,sacekaj par mesecl da pr0dje pa na testlranje! bez seklraclje.
zoranforfun
Novi član
Novi član

Post od zoranforfun »

hvala ti sarite. znaci mi sto se neko konacno oglasio i malo me smirio. reci mi, ako znas, da li to znaci da ljudi koji su prelezali akutni hepatitis b nisu prenosioci virusa?
malasarita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 17, 2010 12:34 pm

Post od malasarita »

kad se 0s0ba zarazl hepatltls0m b znacl da je lnfekclja akutna.ak0 sl bl0 sa nj0m u k0ntaktu d0k je 0na blla u akutn0j fazl hep b p0st0jl sansa da sl se zarazl0 all 0pet ne m0ra da znacl cak l u akutn0j fazl.hepatltls b u veclnl slucajeva se prelezl l u ne znam tacn0 k0m pr0centu 0de u hr0nlcnu fazu kad je 0s0ba pren0sl0c vlrusa . ne brlnl l ldl na testlranje da sebl skratls ag0nlju.
Odgovori