Odakle da pocnem?Pa vec 8 godina znam da nosim ovaj virus u sebi.Na kontrole sam i isao i nisam.I nisam se lecio.Kad god bi otisao na onu prokletu IK docekivao bi me namrgodjeni dr Perunicic i zatvarao bi mi vrata.Te kontrola za tri meseca,te neophodan vam je PCR(koji kosta brdo para)...A onda je dosao i cika mozdani udar prosloga leta.Jedva sam se izvukao,prosao sa blazim ostecenjem vida.A da ne pricam o ne jednoj nego o dve depresije,nervoze,osecaja usamljenosti,izolovanosti,zivotu koji se rasturio na komadice.Na proslom poslu sam dobio otkaz posle prezivljenog MU,pa je bilo daj sta das.Trenutno radim izuzetno tezak posao koji me polako ubija.I ne znam sta cu sa samim sobom.Pojavila se i hipertenzija...Ustajanje u 5,stajanje na nogama do 17 i tako iz dana u dan.Znaci ne znam sta cu da radim.Ej a nemojte da me pogresno shvatite,nisam frik,samo ne mogu da se skupim.Kao da sam u mracnoj prostoriji iz koje nema izlaza.Zivim na nekim drugim nivoima svesti.A tako bih voleo da sam tu,da se smejem,mir...Velike stvari.A sad ne mogu da ni odem kod lekara jer u mojoj firmi rec BOLOVANJE ne postoji.
Dajte ljudi neki savet ovako se vise ne moze
Hepatitis c+mozdani udar-pomoc!!!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
BLA BLA MAN
- Novi član

- Pridružio se: Čet Maj 04, 2006 2:54 am
Hepatits uopste,iskustva
Imam ja pored herpresa i hepatitis b.Hepatis c negativan na moju srecu.
Hepatis c je vrlo nezgodan.
A to sa mozdanim udarom znaci da si debeo sto ja nisam da ne ispadne da lupam gluposti sto ni najmanje ne zelim.
Prvo dijeta vocem.Ovo pricam iz licnog iskustva jer i hepatitis B je slican "C"-u ali ga je moguce posle duzeg lecenja izbaciti.
Pomisli na najblizu zelenu pijacu kod tebe.
Sto vise zelenila,jabuka i naravno paradajza.
Stalno uzimanje "leprotek" i "liv52".
Ima ga u svakoj apoteci.
Nije mnogo oko 500 dinara mesecna terapija.
Med vraca funkciju jetre u normalu.
Zamaranje i ostalo moguce je da nastaje usled lose funkcije jetre.
Jetra je jedinstvena prirodna labaratorija organizma.
Ako ona strada sve ostalo se truje.
Jetrene stanice se na srecu obnavljaju i revitalizuju gore spomenutim preparatima i namirnicama.
Izbegavati najozbiljnije:
Alkohol-ode jetra za 5-10 godina.seti se nedavno preminulog Minimaxa,covek umro od hepatitisa C jer nije bio disciplinovani pacijent.da je bio malo disciplinovaniji sada bi jos uvek bio ziv.
CIgarete-jer opterecuju rad jetre.
Masnoce nikako,izbaciti zejtin-zameniti ga maslinovim uljem,izbaciti rostilj iz ishrane.
Ljudi sa HVC(hepatitis c u nastavku) mogu ziveti normalno kao i drugi ljudi ako se primenjuje gore receno.
DA.Sto vise meda,ne secera.Jetri trebaju ugleni hidrati i nista vise.
Najprirodniji izvor uglljenih hidrata je livadski med.
Masnoce je unistavaju-to je destruktivna atomska bomba za jetru.
Voditi dnevnik-kupiti notes i dobru olovku i zapisivati svakog dana sta si uneo od hrane i lekova.Tako ces posle par nedelja sam dobiti zakljucak sta pospesuje a sta leci tvoju bolest.
"Ribavarin" i "Beta-Interferon" ga najbolje lece ali je terapija blizu 1000 (hiljadu) evra na mesecnom nivou i to mora se uzimati najmanje 6-12 meseci da bi se rezultati osetili.Covek mora da proda stan ili kucu da bi se lecio kasnije ako ne zivi po dijeti ili po strogim kriterujumima zivota sa HCV.
Prirodni preprarati koji pospesuju stanje i omogucuju normalan zivot obolelih od HCV su:
Od hleba:Crni-ne beli hleb zbog velike kolicine biljnih vlakana.
Od povrca:Pasulj,grasak,boranije.
Od voca:Banane,banane,banane.+pomoradze i narocito Grejpfrut-car za vitaminsko snabdevanje jetre.
Med,med,med,med.
Sto manje fizickog napora.Fizicki napor ubrzava napredovanje virusa cak i kada se covek oseca priblizno zdrav bez simptoma.
I naravno sto vise prirodne izvorske negazirane vode-jedan 5-litarski balon dnevno u narednih 30 dana svakodnevnog konzumiranje moze napraviti pravo malo cudo i izlecenje.
A to sa mozdanim udarom znaci da si debeo sto ja nisam da ne ispadne da lupam gluposti sto ni najmanje ne zelim.
Prvo dijeta vocem.Ovo pricam iz licnog iskustva jer i hepatitis B je slican "C"-u ali ga je moguce posle duzeg lecenja izbaciti.
Ima ga u svakoj apoteci.
Jetrene stanice se na srecu obnavljaju i revitalizuju gore spomenutim preparatima i namirnicama.
Alkohol-ode jetra za 5-10 godina.seti se nedavno preminulog Minimaxa,covek umro od hepatitisa C jer nije bio disciplinovani pacijent.da je bio malo disciplinovaniji sada bi jos uvek bio ziv.
Masnoce nikako,izbaciti zejtin-zameniti ga maslinovim uljem,izbaciti rostilj iz ishrane.
Ljudi sa HVC(hepatitis c u nastavku) mogu ziveti normalno kao i drugi ljudi ako se primenjuje gore receno.
Voditi dnevnik-kupiti notes i dobru olovku i zapisivati svakog dana sta si uneo od hrane i lekova.Tako ces posle par nedelja sam dobiti zakljucak sta pospesuje a sta leci tvoju bolest.
"Ribavarin" i "Beta-Interferon" ga najbolje lece ali je terapija blizu 1000 (hiljadu) evra na mesecnom nivou i to mora se uzimati najmanje 6-12 meseci da bi se rezultati osetili.Covek mora da proda stan ili kucu da bi se lecio kasnije ako ne zivi po dijeti ili po strogim kriterujumima zivota sa HCV.
Prirodni preprarati koji pospesuju stanje i omogucuju normalan zivot obolelih od HCV su:
Od voca:Banane,banane,banane.+pomoradze i narocito Grejpfrut-car za vitaminsko snabdevanje jetre.
Med,med,med,med.
Sto manje fizickog napora.Fizicki napor ubrzava napredovanje virusa cak i kada se covek oseca priblizno zdrav bez simptoma.
I naravno sto vise prirodne izvorske negazirane vode-jedan 5-litarski balon dnevno u narednih 30 dana svakodnevnog konzumiranje moze napraviti pravo malo cudo i izlecenje.
Imam 31 godinu,reltivno mlad.Losa mladost,puno poroka,alkohola,droge...Bio sam intravenozni narkoman 4 godine.Skinuo sam se na suvo.Teretana,bevipleksi,flasa piva posle treninga.Ali sam uspeo da jednog neprijatelja pobedim.A sada kao da nemam snage vise.Inace bio sam na ksalolu terapijski od 1.marta 2006,pre dva dana sam naglo prestao da ga uzimam i imam neku vrstu apstinencijske krize.Visok pritisak,12kg manje od ksalola,osecam se slabo,umorno,iscrpljeno.Konstantno golicanje u grudima i cudan osecaj kao da ovo nisam ja.U medjuvremenu sam pio i miansan(prepisala mi ga je doktorka).majja napisao:ZA POCETAK, KOLIKO IMAS GODINA???
To je bilo takvo zakucavanje od njega i snovi nikada ludji.
U ponedeljak idem na IK i tako...
Zao mi je sto sam ponovo ovo sebi uradio,jos mi je posle mozdanog udara ceo organizam,pa najbolja rec za to je prodrman.Imam blagi oblik strabizma iliti razrokosti,diplopiju,tj duplu sliku.Ma katastrofa.A u medjuvremenu radim po 12 sati dnevno koje bukvalno prestojim na nogama.
Toliko za sada Majo
Re: Hepatits uopste,iskustva
Nisam debeo ali sam bio.Pre tri godine sam imao 130kg,prosle u ovo vreme 114, sada 89.Znaci 51kg sam potrosio za ove tri godine.Hvala za savet i veliki pozdravBLA BLA MAN napisao:Imam ja pored herpresa i hepatitis b.Hepatis c negativan na moju srecu.
Ima ga u svakoj apoteci.
Med,med,med,med.
-
majja
- Stalni član

- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
jahotep napisao:Imam 31 godinu,reltivno mlad.Losa mladost,puno poroka,alkohola,droge...Bio sam intravenozni narkoman 4 godine.Skinuo sam se na suvo.Teretana,bevipleksi,flasa piva posle treninga.Ali sam uspeo da jednog neprijatelja pobedim.A sada kao da nemam snage vise.Inace bio sam na ksalolu terapijski od 1.marta 2006,pre dva dana sam naglo prestao da ga uzimam i imam neku vrstu apstinencijske krize.Visok pritisak,12kg manje od ksalola,osecam se slabo,umorno,iscrpljeno.Konstantno golicanje u grudima i cudan osecaj kao da ovo nisam ja.U medjuvremenu sam pio i miansan(prepisala mi ga je doktorka).majja napisao:ZA POCETAK, KOLIKO IMAS GODINA???
To je bilo takvo zakucavanje od njega i snovi nikada ludji.
U ponedeljak idem na IK i tako...
Zao mi je sto sam ponovo ovo sebi uradio,jos mi je posle mozdanog udara ceo organizam,pa najbolja rec za to je prodrman.Imam blagi oblik strabizma iliti razrokosti,diplopiju,tj duplu sliku.Ma katastrofa.A u medjuvremenu radim po 12 sati dnevno koje bukvalno prestojim na nogama.
Toliko za sada Majo
Znam da se ponekad ne moze birati, i da je posao bitan kao i plata, ali tebi treba na prvom mestu da bude tvoje zdravlje!!!!!
Sa hepatitisom C ne smes da se zamaras, ne smes cak ni sve lekove da uzimas, jer neki bas lose uticu i na zdravu jetru, a kamoli na ostecenu tim virusom!!!
A sta radis na IK???!! Jel ti to neka redovna kontrola? Jel si radio biopsiju?? Kakva je tu prica, lecenje, jel dolazi u obzir? Jel ti odredjen genotip? PCR?
Pozdrav, i smanji aktivnosti, ne smes to sebi raditi!!!
-
majja
- Stalni član

- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Re: Hepatitis c+mozdani udar-pomoc!!!
jahotep napisao:Odakle da pocnem?Pa vec 8 godina znam da nosim ovaj virus u sebi.Na kontrole sam i isao i nisam.I nisam se lecio.Kad god bi otisao na onu prokletu IK docekivao bi me namrgodjeni dr Perunicic i zatvarao bi mi vrata.Te kontrola za tri meseca,te neophodan vam je PCR(koji kosta brdo para)..
Kakve su ti analize krvi?? Perunicic jeste namrgodjen i samo mumla sebi u bradu, to je cinjenica, ali treba da ga pitas da li mozes na biopsiju, pa ti onda urade i PCR. Lezi se 5 dana u bolnici .
Kakve su ti inace analize ALT, AST, Gvozdje, bilirubin???!!
Moras da budes uporan, znam da je jako tesko, ali kad predjes prvu prepreku, tj. Perunicica, sve ce biti lakse....
Re: Hepatitis c+mozdani udar-pomoc!!!
Joj Majjo hvala ti.Zadnja analiza je bila u granicama normale.Nisam dugo bio na kontroli.Krecem s aktivnim lecenjem.Saljem ti ppmajja napisao:jahotep napisao:Odakle da pocnem?Pa vec 8 godina znam da nosim ovaj virus u sebi.Na kontrole sam i isao i nisam.I nisam se lecio.Kad god bi otisao na onu prokletu IK docekivao bi me namrgodjeni dr Perunicic i zatvarao bi mi vrata.Te kontrola za tri meseca,te neophodan vam je PCR(koji kosta brdo para)..
Kakve su ti analize krvi?? Perunicic jeste namrgodjen i samo mumla sebi u bradu, to je cinjenica, ali treba da ga pitas da li mozes na biopsiju, pa ti onda urade i PCR. Lezi se 5 dana u bolnici .
Kakve su ti inace analize ALT, AST, Gvozdje, bilirubin???!!
Moras da budes uporan, znam da je jako tesko, ali kad predjes prvu prepreku, tj. Perunicica, sve ce biti lakse....
""Sto manje fizickog napora.Fizicki napor ubrzava napredovanje virusa cak i kada se covek oseca priblizno zdrav bez simptoma. ""
to ljudi bas i nije tacno. vezbanje je jako dobra stvar, sve zavisi koliko covek moze da vezba i da li se umara. netacna jje konstantacija da se povecava kolicina virusa u telu ako se covek fizicki napinje. boze. ljudi sa hep -c om treba da vezbaju da se krecu, samo zavisi koliko mogu. ciroza cini da se covek oseca umornim tako da i bas nemoze nista specijalo da radi ali npr joga, plivanje hodanje, bicikl su sasvim u redu. dok u ljudi koji i bas nemaju neko veliko ostecenje jetre mogu da se zamaraju koliko hoce i NECE IM SE UBRZATI NAPREDOVANJE VIRUSA. sve zavisi od coveka koji boliuje
[/quote]
to ljudi bas i nije tacno. vezbanje je jako dobra stvar, sve zavisi koliko covek moze da vezba i da li se umara. netacna jje konstantacija da se povecava kolicina virusa u telu ako se covek fizicki napinje. boze. ljudi sa hep -c om treba da vezbaju da se krecu, samo zavisi koliko mogu. ciroza cini da se covek oseca umornim tako da i bas nemoze nista specijalo da radi ali npr joga, plivanje hodanje, bicikl su sasvim u redu. dok u ljudi koji i bas nemaju neko veliko ostecenje jetre mogu da se zamaraju koliko hoce i NECE IM SE UBRZATI NAPREDOVANJE VIRUSA. sve zavisi od coveka koji boliuje
[/quote]
- minjab
- Stalni član

- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Naravno da je kod zdravog čoveka ,prava stvar vežba.Ali onaj ko ima BILO KOJI VIRUS ,pa i grip -NE SME da se izlaže nikakvom fizičkom naporu jer je organizam već oslabljen , a virusima pogoduje ''slabost'' jer onda lakše ''okupiraju'' teritoriju.Kod mene je mojom neposlušnošću da mirujem, od obične prehlade ,došlo do toga da je virus napao srce- SAMO MIROVANJE (ne ležanje ,ali nikakva teža fizička aktivnost)