Hepatitis b - molim za pomoc

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
aida7b
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 3:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Hepatitis b - molim za pomoc

Post od aida7b »

Dragi moji,
Evo vec vise od pola godine se patimo sa nalazima mog supruga.
Sve je pocelo prosle godine u avgustu kada mu nije bilo dobro (mucnina, nagon na povracanje, hladan znoj) jedno jutro. Ja sam tada bila u osmom mesecu trudnoce i odvela sam ga kod doktora - odmah ga je pregledao internista, uradjene su analize krvi i nadjene povisene vrednosti - holesterol nesto jako malo iznad gornje granice, secer i trigliceridi takodje, ali su transaminaze bile tri puta vece od dozvoljenih.
Sledeci nalaz je bio jos gori po pitanju transaminaza i svega sto ide uz to gamaGT, bilirubin... Uradjen je test na hepatitis a, b i c i sve je bilo u redu. takodje je radjena imunologija i to je sve bilo ok.
ja sam se porodila u septembru - pred porodjaj radila test na HbsAg i bio je negativan.
Suprug je dobio uput za KCS i tamo ponovio sve rezultate - transaminaze i dalje 3 do 4 puta vise od dozvoljenih, ostalo se vratilo u normalu i ponovio je testove na hepatitis i sve je bilo ok.
uz stomaka je pokazao masnu jetru.
onda smo jos jednom u nasem domu zdravlja radili rezultate hepatitisa i bili su negativni.
u februaru ove godine smo otisli da se prekontrolisemo i transaminaze su bile ok i meni i njemu (meni su dva meseca posle porodjaja bile duplo vise od dozvoljenog !!!), ali... uradili smo u gradskom zavodu za javno zdravlje ponovo hepatitis b i c i bili su negativni meni, a njemu se pokazao pozitivan hepatitis b. u medjuvremenu sam ja radila viruse na torlaku i bili su svi nalazi u redu (cmv, herpes simplex, herpes zoster, epstein barr, adeno).
par dana nakon toga smo ponovili hepatitis b u privatnoj laboratoriji i bio je negativan.
MOLIM da mi neko napise da li je moguce da je slucajno doslo do greske laboratorije ili je moguce da je od 5 puta 1 put nadjen hepatitis b, a 4 puta ne i da li to sada znaci da ga on ima ili ne.
da napomenem da je profesor na KCS koji nas je pregledao to radio preko volje i sve prepustao nekim drugim doktorima - oni nas pitaju neke stvari pa odu kazu profesoru pa on njima kaze nesto, a oni nama prenesu - on je primao samo one preko veze (cak su nas pitali otkud i kako mi bez preporuke kod njega, a nama su tako zakazali, nismo ni znali ko je on i sta).
ja se jako brinem jer zelimo jos jednu bebu pa ne znam u kolikom sam riziku da i ja dobijem taj hepatitis ako ga moj suprug ima.

unapred hvala svima na odgovoru.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Nije smak sveta i ako ima hepatitis b, jer za njega postoji vakcina u slucaju da ga ti jos nisi dobila. U svakom slucaju koristite kondom dok ne utvrdite ima li on virus ili ne.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

Ja bih najpre prijavio takvog lekara komori, ako je konacno oformljenja. Dosta je bilo laika koji skupo naplacuju svoje neznjanje, a okitili se raznim titulama i bez trunke moralne svesti. Sve ih je vise i postaje epidemija, Treba to saseci u korenu. Preko glave mi je tkao sto i ja sam vidjao iste slucajeve u svojoj bogatoj "karijeri". Najgore lopurde su jos kada hirruzi traze za svaku operaciju ma kako banalna bila, ali bar da to urade kako valja nego i to jadno i traljavo. Ako nece dobro da urade bolje i da ne rade. Jendom recju ruglo necega sto se zove "nauka". Treba u Srbiji vratiti smrtne kazne, pa ko god je je ubio nehatom vise osoba (svojim neznanjem i bahatoscu, a ima ih ozbiljan broj), pa makar bio i lekar, da omasti konopac...
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ja bih vam preporučila da sa svim tim nalazima i uputom lekara opšte prakse odete na Infektivnu kliniku i na taj način razrešite sve nedoumice.
Uzmite oboje uput i pravac tamo. U roku od 10-ak dana, znaćete pravo stanje stvari.

Pozz, majja :wink:
Jelena88
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 14, 2008 2:51 pm

Post od Jelena88 »

Da li su vam u Zavodu radili josh jedan test, konfirmacioni?

Kada je na prvom rezultat pozitivan, radi se josh jedan test, iz drugog uzorka krvi. Ako je pozitivan i on, uradi se i Western Blot i dijagnoza se smatra konachnom.

I meni se jednom desilo slichno, prvi test na Hep B je bio "neodredjen", tj. daleko od pozitivnog, ali nije bio ni negativan. Drugi test je bio OK. Ti testovi su veoma osetljivi i mozhe se desiti da detektuju antitela na neshto skroz nevezano i upravo iz tog razloga se ponavljaju, te proveravaju Western Blot-om.

Gradski zavod za zashtitu zdravlja je poznat po pouzdanim testovima, tako da bi svakako trebalo izvrshiti dalja testiranja, u toj ustanovi ili na VMA, Infektivnoj klinici, ili na Studentskoj poliklinici (proverenim ustanovama). Tim pre shto je imao simptome koji zaista liche na simptome Hep B.

Ili uraditi PCR, pa biti nachisto.

U svakom sluchaju, i da ima virus, nishta strashno, vakcina postoji, mozhete se zashtititi i Vi i beba koju planirate :)
Odgovori