hepatitis C, gdje se ljeci i koliko kosta??

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
malli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 18, 2007 4:10 pm

hepatitis C, gdje se ljeci i koliko kosta??

Post od malli »

imam prijateljicu koja je zarazena hepatitisom C a dobila ga je od bivseg decka, isla je na preglede i rekli su joj da je na cekanju za ljecenje preko socijalnog ali ceka ima godinama i jos su joj rekli da se moze platiti ljecenje ali da ce kostati 15 000 €

pa me zanima gdje se moze ljeciti uz plaćanje i kolika je stvarna cjena ljecenjea ove bolesti??

znam da se nemoze izljeciti i da mali dio uvjek ostane u jetri i moze se aktivirati prilikom velikog pada imuniteta ali bi bar da dodjemo do tog malog djela.

Mi smo u Mostaru pa ako znate gdje se sve moze ljeciti na podrucju BiH ili bivse Jugoslavije i koliko otprilike kosta ljecenje jer nismo bas pri parama i digli bi kredit za ljecnje.

unaprjed Hvala
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Pozdrav i za pocetak samo jedna mala opaska: ne mora da znaci da je dobila od bivseg decka, cak i ako on ima, jer ako se ranije nije nikada testirala ne moze da zna od kada ga tacno ima (osim ako nema akutni), te i bivsi moze da tvrdi da ga je dobio od nje (u koliko ona nije znala da ga on ima od ranije, mada ni to nije garancija da ga je dobila od njega), on se dobija na razne nacine..... Ovo sve kazem jer je ovo jako osetljiva tema i ne treba nikoga optuzivati, jer se on moze dobiti i kod zubara i kod pedikira i prilikom ukazivanja prve pomoci itd. a u krajnjem slucaju, nije ni bitno, jer virus je tu, vazno je sacuvati ostale ljude od sirenja zaraze.

Terapija kosta oko 12 000 evra ukoliko je neko sam finansira, a cekanje zaista moze da se otegne i zavisi najvise od rezultata biopsije.

Dobro se raspitajte o svemu, pre dizanja kredita, ja nemam informacije kako to ide u zemljama ex Yu, ali ovde zasigurno mozete da se raspitate http://www.abchepatitis.hr/forum/ , nadam se da ce neko znati odgovor.

Pozz i sve najbolje, majja :wink:
malli
Novi član
Novi član

Post od malli »

hvala ti majjo na informacija i jos me zanima dali se itko ljecio u BiH ili okolo i sam se financirao i koliko ga je to izaslo i u koju kliniku je isao na ljecenje jer sam saznao sve o bolesti ali nitko nenavodi precizno otiđi tu i tu i lječenje ti je otprilike toliko i terapija traje toliko.

Hvala još jednom
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

malli napisao:hvala ti majjo na informacija i jos me zanima dali se itko ljecio u BiH ili okolo i sam se financirao i koliko ga je to izaslo i u koju kliniku je isao na ljecenje jer sam saznao sve o bolesti ali nitko nenavodi precizno otiđi tu i tu i lječenje ti je otprilike toliko i terapija traje toliko.

Hvala još jednom
E te detalje ja stvarno ne znam.

Za trajanje terapije mogu da ti kazem - traje u zavisnosti od genotipa. 1 i 4 se lece 48 nedelja, a 2 i 3 se lece 24.

Pozz,majja :wink:
malli
Novi član
Novi član

Post od malli »

jos me zanima kada bi se odlucili da se samostalno ljeci dali to jeftinije dođe i šta nam treba da uradimo dabi počeli tu terapiju?

Pretpostavljamo da treba otići kod ljekara da kaže kakvu terapiju treba da koristi kući pa me zanima koliko koštaju ti ljekovi i kako ih nabaviti ili kako ih vi nabavljete ako ste na terapiji.

HVALA
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

malli napisao:jos me zanima kada bi se odlucili da se samostalno ljeci dali to jeftinije dođe i šta nam treba da uradimo dabi počeli tu terapiju?

Pretpostavljamo da treba otići kod ljekara da kaže kakvu terapiju treba da koristi kući pa me zanima koliko koštaju ti ljekovi i kako ih nabaviti ili kako ih vi nabavljete ako ste na terapiji.
HVALA
Kako to mislis "samostalno"??!! Ako mislis bez ikakvog nadzora lekara-to ne dolazi u obzir!! :o :o :o

Terapija je jako teska i treba se sprovoditi uz lekarski nadzor!!! Pre svake inekcije treba raditi krvnu sliku pa da lekar odobri, smanji dozu ili zabrani (preskoci) neku inekciju, jer krvna slika jako opadne, kad predje granicu mora se i doza leka regulisati, a uz to se piju i tablete (u zavisnosti od procene lekara se dobija shema po kojoj se piju), a to sve na osnovu mnogobrojnih analiza koje treba odraditi pre terapije da bi se videlo da li pacijent uopste sme da prima terapiju (razni hormoni, antitela, UZ, snimak pluca, kardioloski pregled, biopsija jetre, utvrdjivanje genotipa i sl), kilaze itd.

U koliko je pacijent koristio drogu i to obavezno treba naznaciti lekarima i svaki vid bilo kog maligana treba izbaciti iz upotrebe, jer terapija moze biti opasna po zivot u tom slucaju!!!

Ako se ide na "samostalnu" varijantu-to je najskuplja varijanta, jer pacijent sve placa sam, a ako prodje komisiju, mozda i dobije terapiju o drzavnom trosku.

Koji je genotip virusa u pitanju?! Koliko ima kopija virusa u krvi, da li je radjen PCR test?! Ne moze se na tu terapiju tek tako otici!!

Moj muz je zavrsio terapiju, ali je prosao komisiju i nije placao nista.

Toliko za sada, ako ima jos pitanja - izvoli!! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

malli napisao:jos me zanima kada bi se odlucili da se samostalno ljeci dali to jeftinije dođe i šta nam treba da uradimo dabi počeli tu terapiju?

HVALA
Kako to mislis "samostalno"??!! Ako mislis bez ikakvog nadzora lekara-to ne dolazi u obzir!! :o :o :o

Terapija je jako teska i treba se sprovoditi uz lekarski nadzor!!! Pre svake inekcije treba raditi krvnu sliku pa da lekar odobri, smanji dozu ili zabrani (preskoci) neku inekciju, jer krvna slika jako opadne, kad predje granicu mora se i doza leka regulisati, a uz to se piju i tablete (u zavisnosti od procene lekara se dobija shema po kojoj se piju), a to sve na osnovu mnogobrojnih analiza koje treba odraditi pre terapije da bi se videlo da li pacijent uopste sme da prima terapiju (razni hormoni, antitela, UZ, snimak pluca, kardioloski pregled, biopsija jetre, utvrdjivanje genotipa i sl), kilaze itd.

U koliko je pacijent koristio drogu i to obavezno treba naznaciti lekarima i svaki vid bilo kog maligana treba izbaciti iz upotrebe, jer terapija moze biti opasna po zivot u tom slucaju!!!

Ako se ide na "samostalnu" varijantu-to je najskuplja varijanta, jer pacijent sve placa sam, a ako prodje komisiju, mozda i dobije terapiju o drzavnom trosku.

Koji je genotip virusa u pitanju?! Koliko ima kopija virusa u krvi, da li je radjen PCR test?! Ne moze se na tu terapiju tek tako otici!!

Moj muz je zavrsio terapiju, ali je prosao komisiju i nije placao nista.

Toliko za sada, ako ima jos pitanja - izvoli!! :wink:
malli
Novi član
Novi član

Post od malli »

pa bila je na tim pregledima samo neznam tačno koji je genotip i rekli su joj da je na čekanju ali čeka ima 5-6 godina i ništa pa me zanima kako to ide da se nečeka nego da sam to financiraš, a ona je trenutno u finskoj u posjeti rodbini i doći će za 15-tak dana pa kada dođe obavjestiću vas koji je genotip i šta su joj ljekari rekli :)

nju su isprepadali i rekli joj da se na terapiji daju nekakve inekcije direktno u jetru kroz stomak i svašta još nešto pa se ona malo boji :)

HVALA još jednom
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Boze sacuvaj!!! To je ko iglra "gluvih telefona". Inekcija se moze davati u stomak ali i u ruku. Kazu da je bolje u stomak, manje boli i manje se vide tragovi (to je kao vakcina), kakvo crno probadanje jetre!! :o :o :o

U svakom slucaju, bez nadzora lekare ne moze biti na terapiji pa sve i da sama finansira!!
Odgovori