Prije dve godine sam imao problema sa unutrasnjim hemroidima, krvarili su mi i stalno sam imao osjecaj lazne stolice, otisao sam kod ljekara gdje su mi ustanovljeni hemroidi 4 stepena.
Ljekar mi je je savjetovao da ne idem na klasicnu operaciju nego da uradim sklerozaciju tacnije ("busenje" svakog pojedinacno jer ih je bilo cetiri). Jer poslije tog procesa se moze omah ici kuci i obavlja sve normalno.
To je bilo sve ok, do unazad mjesec dana znaci nisu prosle ni dve godine ali mislim da su mi se vratili hemroidi na istom mjestu, znam sigurno.
Stalno imam osjecaj lazne stolice jeste da mi ne krvare ali imam neku anti-hemroid mast i kad je mazem osjetim "kvrgice".
Moze li mi neko dati savjet sta da radim, ima li pomoci ovoj odvratnoj bolesti? Mogu li se ja jednom zauvijek rjesiti hemroida? Da li je bolje ici na klasicnu operaciju ili neki drugi metod? Sta je najefikasnije? I da li pomaze tu ista alternativna medicina trave, melemi mozeli se to rjesiti time?
Hvala unaprijed
Hemroidi molim da mi neko strucan da savjet.
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Muka koja te muci nije ni mala ni bezazlena.Ljudi se stide i plase-pogresno.Kada te boli zub ides kod zubara-jel?
Elem,operisala sam ih pre nesto vise od godinu dana,da se vrate ponovo bih.
Kvalitet mog zivota je maximalno poboljsan.Posle 2 porodjaja imala sam uzasne probleme 4 stepen i sve ono sto ide uz to,jedino nisam krvarila.
Operisana sam u Pancevu kod jednog od nasih najvecih strucnjaka za tu operaciju,preporucujem.
Operacija je u totalnoj anesteziji.Narednih 2-3 nedelje je uzasno,porodila sam se 2 puta i to je bila mala maca,iako je i to uzasno.Necu da te lazem,boli i tezak je postoperativni tok.Ali,kad prodje,a covek izdrzi,malo analgin protiv bolova,malo kukanja i plakanja ali prodje.Sada,guza mi je kao nova,kao da se tu nikada nista nije desavalo.Stolica mi je regulisanija nego ikada.Kao beba nisam isla tako redovno i zdravo na vc.Nemam nikakvih problema,ni ne secam se kako je to bilo strasno.Eto malo hrabrosti,par nedelja muka i strpljenja i gotovo.Ziv covek izdrzi mnogo vece muke.Strasnije je muciti se iz dana u dan bez perspektive da ce ikada proci,a mastima i cajevima NECE.Hrabro.Nadji doktora,spremi se na malo muka i gotovo,nikada vise.Nema oziljka,nema vidljivih ni nevidljivih tragova da si ikada imao problem.
Pozzz

Elem,operisala sam ih pre nesto vise od godinu dana,da se vrate ponovo bih.
Kvalitet mog zivota je maximalno poboljsan.Posle 2 porodjaja imala sam uzasne probleme 4 stepen i sve ono sto ide uz to,jedino nisam krvarila.
Operisana sam u Pancevu kod jednog od nasih najvecih strucnjaka za tu operaciju,preporucujem.
Operacija je u totalnoj anesteziji.Narednih 2-3 nedelje je uzasno,porodila sam se 2 puta i to je bila mala maca,iako je i to uzasno.Necu da te lazem,boli i tezak je postoperativni tok.Ali,kad prodje,a covek izdrzi,malo analgin protiv bolova,malo kukanja i plakanja ali prodje.Sada,guza mi je kao nova,kao da se tu nikada nista nije desavalo.Stolica mi je regulisanija nego ikada.Kao beba nisam isla tako redovno i zdravo na vc.Nemam nikakvih problema,ni ne secam se kako je to bilo strasno.Eto malo hrabrosti,par nedelja muka i strpljenja i gotovo.Ziv covek izdrzi mnogo vece muke.Strasnije je muciti se iz dana u dan bez perspektive da ce ikada proci,a mastima i cajevima NECE.Hrabro.Nadji doktora,spremi se na malo muka i gotovo,nikada vise.Nema oziljka,nema vidljivih ni nevidljivih tragova da si ikada imao problem.
Pozzz