Hemoroidi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
MarijaMil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 15, 2016 8:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Hemoroidi

Post od MarijaMil »

Poštovani,

Već više meseci imam tvrdu i neredovnu stolicu i osećam ponekad svrab u analnoj regiji. Primetila sam mali čvorić još davno, ali nisam tome pridavala veći značaj jer mi nije smetao. Medjutim, pre 3 dana taj deo je počeo jako da me peče non stop, ne svrbi, nema krvi, ali bol i osećaj pritiska ne prestaje ni na trenutak, jedino mi je lakše kada sedim. U ogledalu sam primetila ispupčenje. Šaljem Vam sliku ( https://postimg.org/image/kp4302st5/aaa4621d/ ), zanima me da li su ovo hemoroidi i koja je najbolja metoda kućnog lečenja? Da li je neophodan hitan pregled kod lekara? Trenutno sam u inostranstvu pa mi to predstavlja problem. Izvinjavam se zbog slike, i meni je gadna. Ocajna sam, molim za odgovor.

Puno pozdrava,
Marija
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Hemoroidi

Post od aaaca »

Јесте хемороид. Треба анус да ти увек буде намазан неком машћу која је намењена за лечење хемороида. Треба доста времена да се хемороид повуче.

Мораш да решиш лошу столицу и то је важније од хемороида јер ће изазвати много више проблема.
MarijaMil
Novi član
Novi član

Post od MarijaMil »

Hvala puno na odgovoru!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

И нема потребе да будеш очајна због тога што се десило. Када се једном појаве хемороиди ће те пратити кроз цео живот. Само од тебе зависи да ли ће те малтретирати или ћеш их лако решавати. И опет, то је један од ситнијих проблема у животу да би због њега била очајна.
MarijaMil
Novi član
Novi član

Post od MarijaMil »

Bas zato sto znam da se ne mogu izleciti vec imaju teznju da recidiviraju mi je tesko palo, a ja sam u ranim dvadesetim godinama. Hvala na podrsci. :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Највећи изазивач хемороида је дуготрајно седење на вц шољи. Неко седи због тога што му је столица тврда па не може да изађе а неко због глупости - чита новине, блеји у телефон итд.

Треба да се трудиш да ти столица буде мекана и да се не задржаваш на вц шољи. Осим тога можеш да вежбаш онај мишић свинктер стежући га у "слободно време". Што је тај мишић јачи мања је шанса да се створе хемороиди.
Odgovori