Hemoroidi

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
maxion
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 15, 2007 2:09 am

Hemoroidi

Post od maxion »

Izasao mi je mali cvoric kod anusa i sada posle duzeg vremena je rastao i rastao,ja nisam isao kod doktora niti sam nesto preduzimao.Na internetu sam saznao o cemu je rec ali nikako nisam otisao kod doktora da bi posle 3 nedelje meni to pocelo da se smal=njuje i da crni.U cemu je problem,da li je to faza prolazenja ili se nesto iskomplikovalo .molim vas pomozite mi pod hitno.p.s.nije me nikada bolelo
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

U pitanju je hemoroid kao sto ste naveli. O cemu se zapravo radi? Oko anusa postoji jedan venski splet, plexus hemorrhoidalis. Venski krvni sudovi nemaju u svom zidu misicni sloj te su podlozniji promenama oblika usled povecanog venskog pritiska, npr. usled grcenja misica abdominalne prese. E sad, kad se to desi, povecava se priliv krvi, koja kao i svaka tecnost trazi negde da ode, a s obzirom da na zidu vena postoje pojedina mesta koja su punctum resistentitae minoris (mesta najmanjeg otpora, iliti najslabija mesta) venski krvi sud se tamo izbochi. I to izbocenje je hemoroid. Postoje unutrasnji, i spoljasnji hemoroidi. Unutrasnji se nalaze unutar anusa i nisu nam dostupni pregledom, a spoljasnji kao sto im i ime kaze nalaze se van anusa, te su vidljivi. Postoje i mesoviti hemoroidi, koji su ujedno i najbolniji, to su unutrasnji hemoroidi a koji su se vremenom jako povecali, i prolabirali kroz anus koji is onda pritiska, te se javlja jak osecaj bola. Prva pomoc ovde je manuelna repozicija istih, a kasnije naravno hirurgija.
Vi ste naveli da je on sada pocrneo i da pocinje da se smanjuje. S obzirom na patoloski tok krvi na tom mesti, krv ne tece kako bi trebalo nego nesto sporije, a znamo da je tok krvi jedan od faktora koji utichu na stvaranje tromba. E upravo se to i desilo. Mali hemoroid se unutra trombozirao, i sada nema vise protoka krvi kroz njega, te se zbog resorpcije smanjuje. Sasvim normalna stvar, i ne treba da Vas brine. Ako budete imali neke bolove, preporucuje se Faktu krema, ili Lidokain gel 10% (ovo svaka cast ako negde uspete da nadjete). Naravno, ukoliko se Vasi problemi budu vremenom pogorsavali, treba razmisliti i o hirurskoj opciji, odnosnu odrstanjenju hemoroida. Sto se ishrane tiche, posto nekih 85% hemoroida nastaje zbog tvrde stolice, preporucuje se uzimanje mekinja, 4 kafene kasike dnevno sa pola litre jogurta.
Sve najbolje.
Bonzita
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 8:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Bonzita »

Doktore Nikodijević,
Da li hemoroidi mogu trajno da se izleče, bez hiruške intervencije? Nijedna antihemoroidalna mast nije pomogla. Verovatno su ipak unutrašnji, jer se ne vide, ali se prilikom defekacije "izbace" i posle ponovo vrate. Pila i Phlebodia tbl (za vene i protiv hemoroida), slab odgovor organizma. Nema bolova, ni krvarenja, za sada. Stolica retka, od kako postoje hemoroidi (nekoliko godina).
Kakva je preporuka, obzirom da su mi oba roditelja obolela od karcinoma, otac od Ca debelog creva?
Hvala
Ja bih da pevam još malo, jer je život samo jedan i do njega mi je stalo, meni je vredan...
maxion
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 15, 2007 2:09 am

hemoroidi

Post od maxion »

A sada mi nije jasno da li je ta pojava kod mene znak da su hemoroidi tj taj jedan cvoric zalecen sam od sebe ili nesto drugo.Nikada ranije nisam imao tako nesto i nikada me nije nista u tom delu ni bolelo a izadje mi tek tako.Zanima me da li je to meni moglo da izadje od 8h stajanja na nogama(takav mi je posao)od tada mi se to prvi put pojavilo
ja-sam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 8:55 pm

Post od ja-sam »

Jao ljudi ti hemroidi su uzsni i dosadni... Kao prvo trebate znati da to nije toliko opasno, ali teba pokusati sve alternetive priej operacije. Njabitniej je da imate redovnu stolicu i da niej tvrda. A to se postize na hiljadu nacina, da se pije vise tecnosti, mlijeko je super za to, med je fantastican iamju razni melemi na bazi meda i ok su se pokazali, E ako nista to ne daje rezultate onda kod dokrota imaj 100 opcija. Prva je sklerozacija, jedan postupak koji se radi uzivo nije nesto bolan i nisu ni losi rezultati, isto tako imate par opcija koje se rade uzivo podvezivanje vena i slicno i naravno za kraj klasicna operacija koje se moze raditi klasicno ili steplerom ovo je sad najnoviji metod. E kazem treba krenuti redom, prvo hrana melemi, pa ako nisat onda ove lokalne zahvate, pa ako i to nista onda operacije nisto ce sigurno dati efekta.
Nadam se da sam vam pomogao.
pozzz
Odgovori