Hemoroidi ili ne daj boze tumor???
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Hemoroidi ili ne daj boze tumor???
Imam 27 godina, muski pol. U poslednje vreme u nekoliko navrata/par puta po nekoliko dana (pa prestane) sam primetio u stolici svetlo-crvenu krv ali u malim kolicina pri zavrsetku stolice (nekada na papiru, nekada na fekaliji jedva primetno na povrsi). Ponekad (samo ujutru) okolo na samom pocetku stolice se vidi nahvatana neka bela masa (slicno sluzi ili masti). Da li su to hemoroidi ili se mogu zabrinuti za rak debelog creva. Oduvek imam zbog brze peristaltike creva imao 2-3 stolice dnevno, uglavnom se zdravo hranim, dugo sam jeo dosta ljute hrane pa sam skoro prestao. Normalne sam tezine i slabije aktivan, ne pijem i ne pusim. Molim za hitan i precizan odgovor. Hvala puno!!!
Nisam doktor, ali u svakom slucaju bih te posavetovala da odes kod gastroenterologa i ispitas to. Daleko od toga da je nesto za sta odmah trebas toliko da se zabrines (za nastanak neceg kao sto je rak creva je potrebno cak 10 godina!!), ali pregled ce to najbolje i najsigurnije utvrditi. Ovde usmeni odgovor svakako ne moze da ti kaze o cemu se precizno radi..