Helppppppppppppp plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Mala90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 25, 2007 5:11 pm

Helppppppppppppp plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Post od Mala90 »

Imala sam odnose sa deckom u prirodi, nismo koristili kondom, izasao je na vreme... Da li postoji mogucnost da sam trudna ako je on slucajno svrsio na moje gacice ili pantalone pa ja to posle obukla? Molim vas da mi pomognete... Hvala!
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Ne
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Mala90
Novi član
Novi član

Post od Mala90 »

Hvala!
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Postoji, jer tokom odnosa izlazi takozvana preejakulativna tecnosta koja takodje moze sadrzati spermatozoide, a dovoljan je jedan da oplodi tvoju jajnu celiju.
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Lekar sa VMA ti je dao svoje misljenje, ali ovo je nesto sto smo nedavno citali na ginekologiji:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=17405

Ako ne zelis da ostanes trudna, trebalo bi da razmotris druge metode kontracepcije, jer je taj koji koristite prilicno nesiguran, biranim recima receno.
Mala90
Novi član
Novi član

Post od Mala90 »

Dobro to... A mene interesuje da li mogu da zatrudnim ako se sperma prenese sa gacica ili pantalona?
Mala90
Novi član
Novi član

Post od Mala90 »

LenaPetrov napisao:Lekar sa VMA ti je dao svoje misljenje, ali ovo je nesto sto smo nedavno citali na ginekologiji:
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=17405

Ako ne zelis da ostanes trudna, trebalo bi da razmotris druge metode kontracepcije, jer je taj koji koristite prilicno nesiguran, biranim recima receno.
Hvala... Ma od sada se koristi.. Nego se to desilo slucajno... Nismo to planirali...
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

1. odgovor se odnosio na "prekinut odnos na vreme" i ejakulat na gacicama ili pantalonama, pod pretpostavkom da nije doslo do ejakulacije za vreme odnosa i da "na vreme" znaci "na vreme"! :wink:
2. prekinut odnos je nesigurna metoda jer moze nesvesno doci do oslobadjanja ejakulata tj vise semene tecnosti sa manje spermatozoida u toku odnosa a da se isto i ne primeti
3. i kondom je nesigurna metoda zastite jer moze biti perforiran ili perforirati ili spasti za vreme odnosa
4. i dijafragma i intravaginalne pene su nesiguran metod zastite
5. i kombinacija dijafragme sa intravaginalnim penama je takodje nesiguran metod zastite, bar ne u 100%....ali ko ce razmisljati da li ce se naci u onih par procenata :roll:
6. spirala je sigurno kontraceptivno sredstvo ali ne i naivno /da ne objasnjavam sta je to hronicna "nezapaljenska" upala/, pa se koristi kod zena koje su radjale i vise nemaju nameru da radjaju
7. kontraceptivne pilule su siguran metod zastite ali stetne po zdravlje zene /hormonalni disbalans, hipertenzija, tromboze.../
8. jedini 100% nacin zastite /a da ne bude spirala ili hormonske pilule/ je ne imati odnose :lol:
Da li je sada dovoljno opsirno od dr sa VMA?
P.S. ja odgovaram na konkretna pitanja a ne na pretpostavke.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član

Post od LenaPetrov »

Nema razloga da se osecate isprovocirano, stavise, veoma cenim (ako Vam to nesto znaci) sto provodite vreme pomazuci Vasim savetima. Uprkos tome, verujem da cete se sloziti da su neki metodi kontracepcije sigurniji od drugih, a kako i zasto, najbolje je posavetovati se sa svojim ginekologom sto bi trebalo da bude sledeca stanica za Malu 90, iz vise razloga.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Ne ne osecam se isprovociranim, samo podvlacim da odgovaram konkretno na konkretna pitanja. Vi verovatno imate puno vremena da oko svakog pitanja zapocnete opsirnu diskusiju, ja nemam jer sam tu samo vikendom i za tih par sati subotom i sat-dva nedeljom odgovorim na stotinak pitanja i 20-30 pp....
Slazem se da su razni vidovi kontracepcije sigurni odnosno nesigurni u razlicitom %, to sam gore i naveo.
Za ginekologa, pa zasto da ne, neka proveri da li je trudna tj nek uradi test na trudnocu, bice mirniji oboje.
Pozdrav!
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član

Post od LenaPetrov »

Ne, ja nisam dokona domacica koja ovde leci neispunjene aspiracije za Medicinskim fakultetom ili doktorska grupi, samo sam se nagledala dovoljno postova na ginekologiji gde devojcice slicne ovoj postavljaju slicna pitanja (iza kojih ipak stoji manjak informisanosti), bivaju uljuljkane delimicnim odgovorom koji protumace onako kako im najvise odgovara i onda nastave "po starom". Sigurna sam da nemate vremena, ali barem ostavite malo vise prostora za sumnju i dodatne savete od jednoslozne recce i ne uzimajte to k srcu.
Srdacno Vas pozdravljam!
Lelach
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 05, 2007 9:04 pm

Post od Lelach »

Mislim da ne bi trebala biti trudna osim ako su bili plodni dani i ako je slucajnooooo izašlo nešto sjemena u tekućini koja se izlučuje tijekom odonosa, dakle prije ejakulacije...
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Mislim da ne bi trebala biti trudna osim ako su bili plodni dani i ako je slucajnooooo izašlo nešto sjemena u tekućini koja se izlučuje tijekom odonosa, dakle prije ejakulacije...
Da a kako ona da zna da li su joj bili plodni dani ili ne? I kako da zna da li je slucajnooooo izaslo nesto sperme? Iz toga sledi da moze da bude trudna.
Ne ne osecam se isprovociranim, samo podvlacim da odgovaram konkretno na konkretna pitanja. Vi verovatno imate puno vremena da oko svakog pitanja zapocnete opsirnu diskusiju, ja nemam jer sam tu samo vikendom i za tih par sati subotom i sat-dva nedeljom odgovorim na stotinak pitanja i 20-30 pp....
Lepo je od vas sto odgovarate na pitanja ovim putem ali ako nemate mogucnost da odgovorite onako kako treba i kako se od jednog doktora u najmanju ruku ocekuje onda je bolje i da ne odgovarate.

Sta ako je devojka recimo zatrudnela i samo zahvaljujuci vasem postu, jer vam je poverovala, nije uradila nikakav test na trudnocu i bude kasno za eventualni abortus? Pricam u teoriji, nadam se da se to nece desiti.

E sad sto se radi o veoma maloj verovatnoci, to je sasvim druga stvar i mogli ste jednostavno umesto tog iskljucivog "ne" napisatio "mala je verovatnoca". Sigurna sam da vam to ne bi odluzelo previse dragocenog vremena.
Mala90
Novi član
Novi član

Post od Mala90 »

Hvala Vam! Kupicu ja sutra test pa cu biti sigurna da li sam trudna ili ne... Nadam se da nisam... A i nemam "simptome" trudnoce..
progoran
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 07, 2004 11:10 pm

Post od progoran »

pa gde nadjoste sada u sred zime da imate odnos u prirodi hmmmm?
zar vam nije bilo hladno; ti ne pitas za upalu pluca ili sl nego za trudnocu ......
Odgovori