HELP!!!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
HELP!!!
Moja mama(1937 g) vec 27 godina boluje od dijabetesa. Na insulinu je 7 godina, s tim da je od 2 puta dnevno po 10-12 jedinica, spala na 8 jedinica ujutro. Osteceni su joj i bubrezi(pred dijalizom je) i vid, povremeno ima izuzetno visok pritisak. Do pre deset dana je bila nepun mesec u bolnici zbog vode na plucima i u tom periodu joj se secer skoro normalizovao, tj. bilo je dana da nije dobijala insulin. Kad je otpustena receno joj je da svako jutro meri secer i po potrebi uzme daonil ili insulin, sta ima?!! Pre 6 dana je pocela ujutro da oseca slabost i neurops. je dala dijag: Encephalopat. diabetica, Polyneuropath. toxica diabetica ( devijacija jezika prema desno, obostrana dorzalna fleksija palca, Romberg naznacen pri zatv. ocima) i odredila terapiju: Cavinton 3 x 1/2, Oicamid 1 u 250ml NcCl, pet dana(kucna nega). Danas je 4-ti dan, jos uvek joj je ujutro lose, oseca zadebljan jezik, i primecujem da joj je desni kapak natekao. Da li da ceka jos 6 dana do kontrole ili da je nateram da ide ranije? Molim vas da mi pomognete savetom.... OCAJNA SAM!!!!
i moj otac ima slicne probleme dijabeticar je pred dijalizom i izgubio je vid javi se sta si i gde uradila i dokle si stigla koliki joj je kreatinin ima li proteina u urinu i kolko leukociti i sl ako moze posalji na pp ili na mail [email protected] poZzzzz
-
Diabeta
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
A kako bi bilo da joj da uput za bolnicu? 
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Pre 15 dana je izasla iz bolnice(bila je mesec dana), a sad je dr rekla da joj ne bi bilo nista bolje ni u bolnici.... Surovo, ali, nazalost, istinito. U nasoj bolnici te ne ferma nijedan drugi doktor, sem onaj koji te je primio! Sve se svodi na to da cekas kada je on dezuran i molis Boga da to docekas....