Help!!! Da li sam ozracena?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
emili
- Aktivan član

- Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Help!!! Da li sam ozracena?
Juce sam bila na pregled CT kicme.Sve je bilo O.K dok nism dosla kuci i ugledala burmu na desnoj ruci.Sto znaci da sam prosla snimanje sa prstenom.Da li moze meni sada nesto to da skodi,ili snimku?

Re: Help!!! Da li sam ozracena?
Ne brini to je manje vis eobican Ro a ne MRI..zamisli da imas srafove u kostima nakon prleoma a ides na CT...budi bez brige...da je nesto problem odmah bi ti rekli jer je to kompjuterska tomografija u realnom vremenu
A sto se tice zracenja, svakako jesi...CT predstavljju 64 posebne Ro cevi koje snimaju u odrejdenim intervalima, doza koja je primljena nije opasna po zivot ali se ne preporucuje vis eod 1x godisnje, no to nema veze sa prstenom...ne znam odakle vam takva ideja...
emili napisao:Juce sam bila na pregled CT kicme.Sve je bilo O.K dok nism dosla kuci i ugledala burmu na desnoj ruci.Sto znaci da sam prosla snimanje sa prstenom.Da li moze meni sada nesto to da skodi,ili snimku?![]()
![]()
-
emili
- Aktivan član

Pa neznam ,jer ja imam totalnu endoprotezu,sto znaci metal u sebi.Pa jos i burma.Neverujem da je to bas bezazleno cim su mi napomenuli da sve skinem sa sebe sto se tice metala.A taj snimak ili sta vec bi jos nije gotov tek u utorak.Da li moze taj incident da mi sad ne bude u redu snimak?
- tamaraft
- Stalni član

- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Ne brinite se, nece biti nikakvih problema, pacijenti sa endoprotezama se i shalju na CT a ne na MR zbog prisutstva metala.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
emili
- Aktivan član

Hvala vam na odgovoru,sad mi je pao kamen sa srca.
Neznam kako sam mogla takvu glupost da napravim! 
- Slavko_slavko
- Stalni član

- Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm
ja sam u zadnjih 9 meseci bio 4 puta na skeneru...i nista mi ne fali,pa nece ni tebi zbog prstena...MACHINE napisao:A sto se tice zracenja, svakako jesi...CT predstavljju 64 posebne Ro cevi koje snimaju u odrejdenim intervalima, doza koja je primljena nije opasna po zivot ali se ne preporucuje vis eod 1x godisnje, no to nema veze sa prstenom...ne znam odakle vam takva ideja...
-
siki pardik
- Aktivan član

- Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm
da pitam,sad ste me sa tim snimanjima malo kvrcnuli,ja imam radjene rendgene pluca(oko 13 puta) za mesec dana a kasnije redje sve to u jednoj godini.jel moguce da se tu nesto potikalo,da se tako izrazim.mene bole pluca,a ja mislim da je zbog promene vremena
siki pardik napisao:da pitam,sad ste me sa tim snimanjima malo kvrcnuli,ja imam radjene rendgene pluca(oko 13 puta) za mesec dana a kasnije redje sve to u jednoj godini.jel moguce da se tu nesto potikalo,da se tako izrazim.mene bole pluca,a ja mislim da je zbog promene vremena
Sve je moguće i niko od nas ne zna da li će oboleti od neke maligne bolesti jer mu je to zapisano u genima, zvezdama ili u opisu posla kojim se bavi.
13 mi zvuči mnogo za mesec dana, ali verovatno su i indikacije bile ozbiljne.
Sve u svemu, ako nemate malignitete u ličnoj i porodičnoj anamnezi i ponašate se odgovorno prema svom zdravlju, nema razloga da Vas ovaj "baksuzni" broj previše opterećuje.
-
siki pardik
- Aktivan član

- Pridružio se: Sre Feb 18, 2009 11:58 pm
hvala na obavestenju.ne brinem se ja bas nesto mnogo.da sam tako plasljiva,verovatno ne bih ni dozvolila da se razbolim prvi put kad su me snimali.deda i otac su mi imali maligne tumore i od toga umrli,obojica kad su imali 58 god,mozda cu i ja tada