helicobacter ili ne? cudni simptomi....

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
aberdojdedonke
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 5:41 pm

helicobacter ili ne? cudni simptomi....

Post od aberdojdedonke »

pozdrav svima.... imam 25 godina. moj problem je poceo prije 2-3 godine kada sam se poceo nadimati i imati gasove. to stanje je doslo odjednom i gasovi su zaista bili jako obilni, medjutim, nikakve bolove nisam imao i osjecao sam se savrseno zdravstveno- sve je bilo ok osim tih gasova. posebno su se stvarali nocu.... sto se tice ishrane, dugo sam pokusavao naci neku vezu s nekom hranom, ali jednostavno nisam uspjevao, ti gasovi su kolicinski uvijek isti, konstantni, dakle ja sam uvijek nadut u odredjenoj mjeri. jedina stvar koju NIKAKO nisam mogao i jos ne mogu (nazalost :)) je PIVO. od piva se toliko napusem da to zdravom covjeku je nepojmljivo i nezamislivo.

e sad.... to je trajalo jako dugo, a ja ljenjivac jedan nikako da odem doktoru....

i kada sam se skanio da odem, testiram se na helicobacter i nadju mi to cudo u krvi. doktor mi propise trojnu terapiju i evo sada sam na pocetku te terapije, drugi dan- ali ne lezi vraze- od antibiotika simptomi DUPLO GORI- u crijevima revolucija i cini mi se da ce biti sve gore... :( :(

stolica je neformirana i defeciram u nekim kao listicima (pokusavam slikovito docarati formu) otprilike kao brabonjci (ne mogu vjerovat cime se moram sluziti da bih opisao svoje stanje), a takvu sam stolicu cesto imao i prije uz te gasove....

uzasno sam zabrinut. heliobacter je prisutan u krvi. je li moglo od njega biti cijelo vrijeme ovo nadimanje? je li moguce da je uzrok mojih problema nesto drugo, osim heliobactera?

pomagajte, recite nesto konstruktivno, utjesite me
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od macadamia »

Odmah da se ogradim, govori ti pravnik, a ne lekar, prema tome, ovo što ti kažem, uzmi sa rezervom.

H. Pylori ti verovatno nije u krvi, već su u krvi prisutna antitela za H. Pylori, što znači da ili si je nekad imao, ili je imaš trenutno. H. Pylori (koja se inače smatra odgovornim za čir na želucu i gastritis) zna da izazove nadimanja, ali za definitivnu dijagnozu mislim da je potrebno uraditi još ispitivanja.

Ukratko, dok se neko od lekara sa foruma javi, jedino što mogu da ti kažem, ma koliko neutešno bilo, tvoji simptomi mogu biti posledica H.Pylori, ali i ne moraju. :-?
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Najbolje da uradite sva ispitivanja kako bi lecenje bilo efikasnije.
aberdojdedonke
Stalni član
Stalni  član

Post od aberdojdedonke »

pa dobro, recimo da cu otici na sve detaljne preglede. ali jedno je pitanje- ako su mi nasli helicobacter na testu u krvi- ne moze valjda biti greska sto sam poceo trojnu terapiju???? to me zanima.... znaci, to bih svakako morao uraditi, jel tako?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Apsolutno nije greska leciti Helicobacter, samo je pitanje cine se leci. A neophodan pregled je gastroskopija. Uradite ga i znacete vise.
aberdojdedonke
Stalni član
Stalni  član

Post od aberdojdedonke »

a moze li mi neko odgovoriti je li moguce da heliobacter uzrokuje SAMO simptome nadimanja i gasova u crijevima?
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

Da.
Odgovori