hej,ima li koga

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
morning332000
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 12, 2003 1:00 am

Post od morning332000 »

ponovo se javljam jer mi je hitno,a niko do sada nije poslao nista u vezi mog problema.mozda sam bila isuvise opsirna ili nedovoljno razumljiva,pa vas molim da mi neko koga ne mrzi da pise,odgovori da li pluca mogu da bole ili ne,jer se i sami lekari ne slazu oko toga.ukoliko mogu da bole,ukojim slucajevima,i zanima ma jos da li se sve plucne bolesti mogu dijagnosticirati pomocu snimka pluca.molim brzi odgovor,moje dete trazi paznju od mene,a ja ne znam smem li uopste da joj se priblizavam.molim vas,javite se.Sanja
Dzenita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 20, 2003 1:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dzenita »

Vecina plucnih bolesti se moze dijagnosticirati obicnim rentgenom. Pluca mogu da bole, pogotovo ako se ima upala pluca gdje je umijesana i visoka temperatura.
Najbolje je otici ljekaru i snimiti pluca.
Mnogo pozdrava i srecno!
Dzenita
novica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 16, 2002 1:00 am

Post od novica »

Moram da se ne slozim, kaze se da pluca kao pluca ne mogu da bole zato sto plucni parenhim nije inervisan senzitivnim nervima ali je za razliku od njih pleura (plucna maramica) jako dobro inervisana. Tako da uglavnom boli ona, postoje i neki navodi da su ljudi opisivali konstantan bol u grudima i da se ispostavilo da je u pitanju neki patoloski proces na mestu na kojima su ljudi pokazivali ali to kao sto rekoh su samo navodi. Uglavnom bol iz grudi ukoliko je u pitanji neki patoloski proces disajnih puteva potice iz plucne maramice (npr. kad se zapaljenje za pluca prosiri na nju)
Pozdrav i srecno
Odgovori