Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Imala sam jake ostre bolove ispod desnog rebra koji su se sirili u desnu stranu.. Zbog toga ja odem kod lekara. Uradim analizu krvi i ispadne da sam anemicna. Ja pitam doktorku ima li veze ta anemija sa ovim sto me boli i ona kaze ne. Prepisala mi neke gvozdje tablete pa na kontrolu za mesec dana. I tako mi iskulirasmo stomak. Ali meni stvarno nije jasno kako ti bolovi nemaju nista sa tim, zbog njih sam otisla kod lekara..Plasim se da nije nesto ozbiljnije..
Inace 5 onih zvezdica su mi bile van limita- WBC-3.5, GRAN- 1.6, HCT- 33.6, RDW- 14.9
Kada se jave koliko traju ti bolovi??Inace prva asocijacija je bilijarna kolika ali bez EHO pregleda zucne kese sve je u domenu spekulacije.Sto se tice anemije obzirom da ste zenskog pola(nizi depoi gvozdja ,gubici gvozdja menstrualnim krvarenjima,moguca hipovitaminoza,odsustvo stimulatornog efekta testosterona na hematopoezu)Hct od 33% nije nista zacudjujuce.A hemoglobin je normalan obzirom da niste naveli vrednost.Stoga doktorka je mogla malo bolje da uzme anamnezu o potencijalnim gubicima gvozdja i da uradi SeFe,TIBC i UIBC pa da se vidi da li je zaista potrebna suplementacija.
I da , ja sam se plasila da nije nesto sa jetrom, odma mi se po glavi pocele motati neke ciroze i rakovi, malo sam panicar:(.. Ali to bi se valjda videlo na krvnoj slici, zar ne..?
okceMalo napisao:I da , ja sam se plasila da nije nesto sa jetrom, odma mi se po glavi pocele motati neke ciroze i rakovi, malo sam panicar:(.. Ali to bi se valjda videlo na krvnoj slici, zar ne..?
Jetra ne boli, ne panicite - i da imate rak ili cirozu ne biste to znali po bolu. Uradite eho abdomena da se provere zuc i zucni putevi, eventualno bubreg. Mialgija ili neuralgija (upala medjurebarnog misica ili nerva) sasvim su moguci i cesto znaju da daju ovakve bolove. Pre nego sto pocnete da se kljukate gvozdjem proverite vrednost gvozdja i parametre gvozdja u krvi koje Vam je i kolega gore naveo.
Kako da proverim to kad mi doktorka nije rekla, ne mogu sama da odem onako i proverim.. Inace pijem 1 heferol dnevno
sto se tog bola tice desavalo se samo i da predje u predeo bubrega i da me samo tu boli, ali me doktorka nesto lupila par puta po ledjima, nije me zabolelo i rekla da je ok.. Ispipala mi i stomak i nisam imala neke jake bolove ni na jedan taj dodir..Pitala sam je jel treba nesto da snimam ona rekla ne. Al opet bih volela da znam od cega mi je to, sigurno nije od vazduha..
PS.Hvala vam puno