HCV i dalji zivot

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
Tragican
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 27, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Tragican »

Imam 31. godinu i deset godina bolujem od HCV-a. Osecam se dobro, ma da jednom u par godina se jave tegobe koje ubrzo prodju. Svi rezultati izuzev transaminaza su mi dobri (sto je u mom slucaju valjda normalno). Naravno HCV sam pozitivan i dalje i tako ce verovatno i ostati do kraja zivota. Nisam tretiran roferonom. Nisam narkoman i zivim prilicno zdravo (sem par pica u mesec ili dva)Problem je sledeci: -Niko mi nikada nije rekao da bih zbog svoje bolesti trebao da ostanem sam citav zivot! Ne znam zasto to ranije niko nije rekao ako je vec tako! Imao sam do pre par dana devojku koja je popustila sa zivcima zbog moje bolesti, ma da je za nju znala od pocetka. Bili smo zajedno cetiri meseca i svo to vreme je bila opterecena time. Brinula je za mene. Otizla je da zatrazi pomoc od neuro-psihijatra i on joj je u blazoj formi rekao da je naj bolje da me zbog hepatitisa ostavi.Teska srca, sporazumno smo se rastali. Ne krivim je. Ne krivim ni sebe. Krivim one koji su me ostavili u ubedjenju da mogu da budem sa devojkama, da razmisljam o buducnosti, formiram porodicu... Ovo saznanje je za mene tragedija koju jedva prezivljavam. Borim se sa samim sobom i verovatno ce i meni uskoro trebati pomoc neuro-psihijatra. Izgubio sam devojku koju sam zavoleo, nadu, planove za buducnost... Da li je bas sve tako kao sto mi se cini? Zar moram da se odreknem dece, porodicnog zivota.... Molim Vas za iskren odgovor, jer mi lazna nada nije potrebna. Prihvaticu istinu i izdrzacu... Unapred hvala.
Dejan
ilankovn
Moderator
Pridružio se: Sub Jun 29, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ilankovn »

Sigurno Vam nije lako, ali se morate sabrati i detaljno proveriti rizike koji idu uz Vasu bolest. Predlazem vam da detaljno porazgovarate sa Vasim infektologom ili sa nekim od odlicnih Infektologa-hepatologa na Infektivnoj klinici u Beogradu, da biste dobili uputstva za potrebnu zastitu i sto normalniji zivot. Mozda bi tom razgovoru trebala da prisustvuje i Vasa "bivsa" /?/ devojka?
keti
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 23, 2005 2:44 pm

odgovor

Post od keti »

zdravo!javljam se zbog toga sto imamo slican problem.ja sam od nedavno obolela od hepatitisa c,i jos uvek ne mogu da verujem da se to meni desava sto je verovatno normalna reakcija svake osobe kojoj se tako nesto dogodi.za ovih mesec dana,koliko znam da sam obolela,mnogo sam pitala o hepatitisu c,i dobila sam dosta odgovora,mada ne mogu reci da jako puno znam.kako mi se bolest dogodila,zabrinula sam se jako,i postala svesna da mi zivot ni u kom slucaju nece biti isti kao da sada.s obzirom da imam 23 godine,plasim se da cu izgubiti prijatelje,pa tako krijem da sam bolesna,i to cu ciniti koliko budem uspevala.tesko mi je da pomislim da nikada necu moci imati porodicu.mogu ti reci da sam pomalo izgubila nadu kako sam procitala tvoju izjavu.mozda ne bi bilo lose da mi odgovoris,jer do sada nisam imala priliku da razgovaram sa osobom koja ima virus,uglavnom su to osobe koje dosta znaju o njemu.
keti(2002?!)
Odgovori