Gusenje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
VekaNis
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 31, 2007 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Gusenje

Post od VekaNis »

Posto mislim da nije problem sa plucima, nisam znala gde drugo da pitam.
Evo mog problema: pre 1,5 god moje dete je zabvrsilo u bolnici zbog trovanja.To smo prekrcali ali od tog dogadjaja kad se iznerviram pocinjem da se gusim. Prvi put sam se jako uplasila, sebe, muza, dete. Sad se trudim da se ne nerviram ali mi se ipak desi da krene gusenje, i to tako sto imam osecaj da nemam dovoljno vazduha u plucima, onda kad pokusam da disem duboko krene da mi trne lice, ruke, noge, suze mi oci, to sve traje po par minuta i posle toga imam uzasnu glavobolju....O cemu je rec?
Unapred hvala za vase odgovore!
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Garfield »

Sam nedostatak vazduha je zapravo reakcija na stres, tzv. neuroticno reagovanje na stresnu situaciju, odnosno desava Vam se na nervnoj bazi. A hiperventilacija koju izazovete neprekidnim dubokim udisanjem izaziva i poremecaje ravnoteze gasova kiseonika i ugljen diokisda u krvi, sto kao posledicu ima fenomene koje ste opisali delom, a delom su i oni deo neurotske reakcije. Dakle, kada osetite nedostatak vazduha, stanite, pokusajte da se smirite, recite sebi da se radi o reakciji straha i napetosti i da se nista strasno nece dogoditi, disite SPORO I RAVNOMERNO (kao sto normalno disete samo sto ce u ovoj situaciji to zahtevati koncentraciju i malo truda) i za par sekundi ili minuta sve ce doci na svoje. Svakako nista Vam se dramaticno nece desiti i nemate razloga za strah jer Vasa reakcija nije bazirana na telesnoj bolesti, i mada je neprijatna nije zivotno ugrozavajuca. Pozdrav
Odgovori