Gubitak tezine (mrsavljenje) a dobar apetit

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
OldBoy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 17, 2011 5:06 pm

Gubitak tezine (mrsavljenje) a dobar apetit

Post od OldBoy »

imam blizu 40 god, smrsao sam skoro 10% svoje tezine u poslednjih godinu dana. Ono sto me brine je to sto sam poslednjih 6 meseci aktivno pokusavao da dodam tezinu. U poslednja 3 meseca je bas pocelo da se primecuje koliko sam smrsao, narocito na rukama koje su se poprilicno usukle, maltene ostala samo kost i koza.

Krvna slika deluje manje vise ok, TSH, FT3, FT4 su u okviru normale, kao i glukoza, tako da tiroidna zlezda i dijabetis otpadaju ... jedino sto su mi bilirubin i gama gt blago poviseni, a trombociti smanjeni (128 - ali isto toliko je bilo svaki put kad sam se testirao u poslednje 3 godine)

Bio sam na infekto, gastro, uro, hirurgiji, snimao pluca ... i nista nisu nasli, urolog mi prepisao neki sedativ zato sto me povremeno bolucka prostata (retko), gastroenterolog mi prepisao zinkosel (imam redovno gasove i neurednu stolicu, ali ne i bolove) i tako ... samo me setaju od jednog do drugog ...

Ja vise nemam ideju sta da radim, sta da proverim, kod kog doktora da odem. Mislio sam da uradim negde magnetnu rezonancu abdomena i male karlice, ali to kosta oko 250 evra, a pitanje je da li bi ista pokazalo. Takodje sam mislio da ponovim krvnu sliku, ovog puta da proverim i vitamin B12, folnu kiselinu (to bi moglo da ukaze na malapsorpciju tankog creva) i ne znam sta jos ... mozda H1C (test za dijabetis) i TSH ponovo?

Bio bih vam zahvalan za bilo kakav predlog kom doktoru da se obratim, sta da proverim (ili snimim) i kojim redosledom?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Gubitak tezine (mrsavljenje) a dobar apetit

Post od aaaca »

Тачно пре четири године си написао да си решио да промениш начин исхране, па би волео да напишеш како се сада храниш.

Осим тога напиши како покушаваш да "додаш тежину".

Да ли имаш проблема са кичмом?
OldBoy
Novi član
Novi član

Post od OldBoy »

pa recimo godinama unazad sam izbegavao masnu hranu, fast-food, secer i sl (samo u umerenim kolicinama) a od pre tri meseca sam eto na primer namerno poceo da jedem super-masnu hranu, da dodam neki kilogram po svaku cenu: burek, smoki, koka-kola, krofne, fileti ... i sl. (dobro ne bas u prevelikim kolicinama, posto mi je sve to ipak odvratno, ali ranije to nisam ni okusio).

Posto nemam nikakvih bolova, cenim da bi mogla da bude netolerancija na neku od namirnica, ali u laboratoriji su mi rekli da se to uglavnom manifestuje gojenjem, a ne mrsavljenjem, te da mi test netolerancije na hranu ne bi koristio ... stvarno nemam ideju sta da radim ... na zalost doktori jos manje (ali njih bas i zabole patka)

U prilog ovom poslednjem ide i to da je moj rodjeni brat isto smrsao dramaticno u poslednjih godinu dana ... one je cak lezao 10-tak dana na nekoj klinici u Beogradu gde su mu snimali sve i svasta (i nasli nista) ... stvarno ne znam na koju bi smo to namirnicu obojica mogli da budemo 'netolerantni' ? Da li bi moglo u pitanju biti nekakvo trovanje necim ...teflon sa tiganja, ili voda iz plasticnih boca ili ne znam sta drugo ?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

То што си јео само је могло да те отрује јер је пуно хемикалија.

Ништа ми ниси рекао за кичму.

Пошто ти се и брат разболео у исто време, пробај да нађеш заједничку тачку. Шта сте заједно радили, где сте били? Можда је неки редак паразит у питању.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

Matori uhvati se ti testenine i helba jedi 5,6 puta dnevno i da vidis kako ces se ugojis
OldBoy
Novi član
Novi član

Post od OldBoy »

aaaca napisao:Ништа ми ниси рекао за кичму.

Пошто ти се и брат разболео у исто време, пробај да нађеш заједничку тачку. Шта сте заједно радили, где сте били? Можда је неки редак паразит у питању.
Sa kicmom je sve u redu. Osim 'retkih' parazita, imas li jos neku ideju ? Zanima me kako bi se drugi lecili da su na mom mestu, ali ne teoretski - nego stvarno, gde i kome se obratiti ?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Да ли ти се смањила снага у рукама или се променио осећај у њима?
Korisnikov avatar
annaja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 10, 2011 3:35 am

Post od annaja »

Jas oslabev od cvorcinja na tiroidna,hormoni dobri.
Odgovori