Gubitak kose - devojka 17 god

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
vasaanapavlovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 03, 2017 10:18 pm

Gubitak kose - devojka 17 god

Post od vasaanapavlovic »

Moja situacija je sledeca:
- Pre (8 meseci), sam po prvi put osetila neprestani bol korena glave (uz svrab). Tacnije onaj osecaj - kao kada je kosa predugo bila stegnuta u repu - devojke ce razumeti. To je trajalo (orijentaciono) mesec dana, bez ikakvih posledica...
- Pocetkom septembra primecujem da je kosa krenula da mi opada vise nego inace. Koren glave me vise ne boli, ali je svrab postao nepodnosljiv. Ipak ignorisem to..
- Vec novembra moja kosa totalno gubi svoju gustinu, postaje suva, nenormalno opada... Javlja se perut... Obracam se dermatologu koji mi (prilicno zbunjeno - zensko sam, 17 god.) preporucuje sampon 'Afrodita' na biljnoj bazi. Takodje mi preporucuje neku prirodnu masku sa ricinusovim uljem i tablete 'Tricovel'. Pocinjem sa koriscenjem svih proizvoda.
- Decembar: nema poboljsanja, sve isto, sa jos izrazenijim svrabom. Koza glave - totalno isperutana. Odlucujem da skratim kosu (do ramena).
- Januar-Februar: U pocetku se opadanje smanjuje, da bi nakon nedelju dana bilo JOS izrazenije. Svakim prelaskom preko kose, gubim oko 20 vlasi. To je sve cesca situacija poslednjih mesec dana. Kosa gotovo da mi uopste ne opada nedelju dana - a onda se to pojaca da mi sa glave spadaju pramenovi. Opada ujednaceno - sa svih delova. Izuzetno proredjuje, vise nemam prirodan razdeljak (vec mi je razdeljak svuda ). Koza galve - ne vidi se od peruti (ogromnih zutih parcica peruti), masnija nego ikada... Bez obzira kojim samponom je prala, koren je uvek mastan - krajevi ispucali. Celo mi se prostire u pravcu od uha do uha - izgubilo je svoj okrugli oblik. Primecujem da mi rastu nove, mlade vlasi, ali vec nakon sto izgrastu 3-4 cm one nestanu. Jedina svetla tacka koju vidim u tome jeste da mi kosta raste.. Ali koliko ce rasti i koliko ce je uopste biti, ne znam...
- Takodje moram da napomenem, da od kako se javio problem sa kosom, pocelo je da mi se peruta i podrucje oko obrva, lice uopsteno...
- Imala sam, i jos uvek imam problema sa preteranim lucenjem masti - akne na ledjima... Od kako se pojavio problem sa kosom, to se jos dodatno pogorsalo.
Da li mozda neko ima slicne simptome, ili makar znate o cemu je rec? Postoji li neki preparat koji bi mogao da uspori ili totalno zaustavi proces opadanja? Nesto bilo sta? Sa obzirom da mi je tek 17, ovo mi tesko pada...Svaka pomoc, savet, bi mi mnogo znacila...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Gubitak kose - devojka 17 god

Post od aaaca »

А шта је било са несвестицом?
Odgovori