grlobolja molim savjet dr

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
zoricaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 8:54 pm

grlobolja molim savjet dr

Post od zoricaa »

U ponedjeljak navece sam osjetila grlobolju ,da bi se utorak bas pojacala , boli me kad gutam i pljuvacku a kamoli hranu
U srijedu odem dr on me pregledao kaze grlo jeste crveno , pipao mi vrat sa zada kaze malo povecani limfni cvorovi i poslao me kuci ,kao virusi dobila brufen
Danas evo 4 dan mene jos grlo boli, ali samo kad gutam, nemam krajnike to sam izvadila kao mala,nemam temperaturu jedino sto me sad pocinje glava boljete ali sve mislim da je od pms jer me uvjek tad boli
Ne kasljem mada stano pljujem slajm koji mi se slijeva iz nosa
Molim vas za savjet koliko moze trajati virusna upala grla , i da li mi mozete sta preporuciti jer bas boli
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Protiv grlobolje imate Strepsils plus, Neoangin, Septolete, Tentum Verde sprej ili oriblete, Fitosept, ...Mislim da je ovo dovoljno. Odite do najblize apoteke i kupite nesto od ovoga (ako je upala jaka prerporucila bih Vam Strepsils plus, Neoangin ili Tantum Verde)
zoricaa
Novi član
Novi član

Post od zoricaa »

Hvala vam puno
Ja sam kupila neoangin ali mi slaba vajda od njega
Nego molim vas recite mi koliko dugo moze da traje ova virusna upala grla , ili koliko dana ce me grlo boljeti,jer na bolovanju mogu biti samo 2 dana znaci sutra na posao, a mene jos boli
I kako cu znati ako virus predje u bacteriju da li je to temperatura ili ima jos simptoma
Hvala vam puno
zoricaa
Novi član
Novi član

Post od zoricaa »

Jos da dodam znaci mene boli samo kad gutam
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

Ako dobijete temperaturu, nazad kod lekara! Virusne prehlade, kazu, ako lecis, traju 7 dana, a ako se ne lece onda traju nedelju dana... Znaci, dodje mu na isto. Ako vam je zapusen nos, uzmite kapi. Naravno, tegobe koje osecate bi trebalo polako da jenjavaju...
zoricaa
Novi član
Novi član

Post od zoricaa »

Hvala bila sam juce ponovo ,dr i poslije 4 dana grlobolje tvrdi virus,tako da ja jos muku muci evo 5 dan me boli , ali sacekat cu jos ,pa valjda je dr u pravu
Sad mi se bol skoncentrisala samo a lijevu stranu i to kad gutam posto mi se upalilo meso oko zuba bila sam juce i kod zubara,i sve je premazo sa neko kremo tako da zubi vise ne bole samo ostalo grlo
z.radovanovic75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 12, 2008 11:50 pm

Post od z.radovanovic75 »

Nadam se da te necu puno uplasiti, ali moj ti je savet da sto pre odes kod ORL dr. Posle 3 meseca od upale krajnika???? i koriscenja raznih preparata, poput strepsila, tantum verde spreja itd. mom ocu je dijagnostikovan tumor. Molim te ne uzimaj ovo kao neka bez veze uporedjivanja, vec kao iskrenu preporuku. Pozdrav
zmiki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 9:54 pm

Post od zmiki »

Kakve gluposti ovde ljudi pisu, Strepsils, bla, bla, ovaj ti daje Brufen. Strasno!! Da li si uradila bris na bakteriju iz grla i nosa? Otkud taj lekar zna da je virusna ako nije radjen bris ? Ako je bakterija onda se to mora leciti spec. anitbioticima. Posle ovoga pravo kod pravog ORL spec.
Odgovori