grip ili sta ?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
superstar72
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 20, 2009 9:54 pm

grip ili sta ?

Post od superstar72 »

Postovani,
Imam vec danima problema sa jakim kasljem koji nestaje i pojavljuje se, bolovima u zglobovima, koji su vec tri dana nateceni (zglobovi na sakama i skocni zglobovi) sa vidno izrazenim crvenilom.Imao sam temperaturu, ali je sada nemam, osim blagu u vecernjim satima. Osecam se vrlo lose, iznemogao, polomljen i takvo stanje lose utice i na moju psihu.
Trenutno uzimam Cliacil, Brufen, Diklofenak Retard i Pressing.
Analiza krvi i urina mi predstoji u ponedeljak, ali bih molio za sto hitniji odgovor sta bi moglo biti u pitanju, jer sam veoma zabrinut.
Lokalni doktor kod kojeg sam bio na pregledu me je vrlo povrsno saslusala i nalozila analize krvi i urina.

Unapred zahvalan,

S.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ne znam koliko će ti validan rezultat biti kada si pod antibioticima??!!

Reci laborantu šta sve piješ od lekova pre nego što ti bude izvadio krv.
larisabg
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am

...

Post od larisabg »

Idite na institut za reumatologiju.Neka Vam na uputu napise hitno i pregledace Vas istog dana!
Verujem da ima entuzijasta medju nama!
akbar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 22, 2009 11:25 pm

Post od akbar »

vi imate grip. panicar ste. nemojte uzimati tolike kolicine lekova. brufen je sasvim dovoljan.
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Da niste putovali po nekoj od Amerika skoro? Ako nsite, nema brige da li je H1N1.... mada nikad se ne zna. KKS pa onda ce vam lekari reci sta i kako...
Bye bye little lady
akbar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 22, 2009 11:25 pm

Post od akbar »

simptomi koje pominjete nemaju nikakve veze sa svinjskim virusom (H1N1) i nema razloga za zabrinutost te vrste. svima savetujem da izbegavaju javna okupljanja, jer se, kako sam danas obavestena, ovaj virus pojavio u jednom slucaju i u mom rodnom gradu beogradu. virus se veoma brzo prenosi i molim vas da preduzmete najosnovnije mere predostroznosti kao sto su redovno pranje ruku, tacnije, kao sto to cine doktori; kijanje ili kasljanje u maramicu a ne vazduh, izbegavanje da odlazite po ordinacijama bez preke potrebe. virus je prosiren i na evropu i za sada, iako je dostigao nivo 6 sto znaci da je epidemijskog karaktera, njegova forma je jos uvek blaga. svima dajem u zadatak da povedu racuna o dizanju imuniteta. nisu vam potrebni nikakvi beta glucani i sl. marketinski obmanjivaci i mamipare. sto vise vitamina c u prirodnom obliku, dakle sto vise limuna, meda i polena, belog luka,cvekle. ... pa i sami dobro znate cega sve!
Jesen stize dunjo moja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am

Post od Jesen stize dunjo moja »

Mislim da se jedino testom moze dokazati da li je ili nije H1N1 jer su siptomi svakog gripa vrlo slicni! A i epidemiolozi kazu da se svako sa takvim simptomima javi lekaru ili epidemiologu, ali uz podatak da li je skoro boravio u nekoj zemlji koja ima veliki broj registrovanih slucajeva H1N1 kao sto je USA, Mexico...

Kod nas sto su se pojavila dva slucaja - jedan je dosao iz Argentine, a drugi iz Australije.

Za sada se niko nije zarazio 'u lokalu' sto je dobar podatak....
Bye bye little lady
Odgovori