Grickanje noktiju - muskarci

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
dural29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 12:51 pm

Grickanje noktiju - muskarci

Post od dural29 »

Da, imam tu odvratnu naviku. Nokti i prsti mi izgledaju katastrofalno..da vam ne pricam o blamu i drzanju za sipku u busu.. Svim silama se trudim da mi to niko ne vidi. Stvarno zelim sa tim da prestanem i mozda bih i uspeo nekako da sprecim da to cinim ali me brine druga stvar. Sta da radim sa noktima? Da li ici kod manikira da mi sredi 'nokte', zanoktice i tako to? Znaci to je sve ruzno za medalju. Sta raditi? Kako da ucinim da novi nokti lepo krenu i da prsti pocnu da mi lice na prste? Ili je to vec sada nemoguce, da je nastupio deformitet..
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Re: Grickanje noktiju - muskarci

Post od Slavko_slavko »

secam se da mi je jedna sestra u bolnici rekla da ima neki bezbojni lak za nokte koji ima dosta gadan ukus pa kad zagrizes a ono ti se sve zgadi...
ili da probas sa onim: necu ja da grickam nokte...da vidis koliki si karakter, ako kazes ispuni to ima da se osecas mnogo bolje... ;)
dural29
Aktivan član
Aktivan član

Post od dural29 »

Prestacu, potrudicu se ali kazem, nije to sada vise problem kod mene vec da li bi i kada bih prestao sa grickanjem izrasli normalni nokti ili sam zakasnio..A tako zelim normalne..
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

mislim da bi bili normalni, ja sam ih isto tako urnisao, par puta mi je otpadao nokat, rastao je nov jer sam ga bio skroz zacepio, sada je izrastao i normalan je...
probaj da ne grickas i sve ce biti dobro, pretpostavljam da ih grickas jer si nervozan, kada resis pitanje nervoze resices i noktke... :)
dural29
Aktivan član
Aktivan član

Post od dural29 »

Ma pojma nemam..grickam kad mi je dosadno..recimo bio na nekom predavanju pre neki dan, smorio se posle pola sata i onda navalio..covek bi me pitao sta vise grickam kada je sve izgrickano ali ne vredi, nadjem..jos ako nesto radim pa recimo zakacim na neku tkaninu nesto, tj skontam da nesto viri, strci to mora odmah da se obradi..ma uzas, katastrofa..
milic360
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 23, 2009 12:05 pm

Post od milic360 »

Prvo-odrzi jedan "partijski sastanak" sa samim sobom.Odluci jednom za svagda sta ti je draze i bitnije-takvi urnisani nokti ,kakvi su sada ili lepi,uredni nokti?! Kada resis stvari sa samim sobom u svojoj glavi,a sve potice iz nje i iz lose navike,tada se resi da izdvojis oko 1200 dinara i idi kod manikira da ti sredi nokte.Potom ih redovno sam odrzavaj i sve ce biti ok.Kazem manikir,jer nokti koji su rasli vgodinama u nekom nepravilnom pravcu,po prestanku uzrokovanja njihovog deformisanja,oni mogu tokm rasta da ostete sraslo tkivo prstiju,koje je po fiziologiji trebalo da ima ulogu "granicnika",zanoktica.Kada nokat pocne da raste,tada se moze stvoriti problem,upale i sl.Zato manikir ce ocistiti te delove,lepo produbiti i sl.
Odgovori