Gorusica,nadudost,krv u stolici

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
danijel06
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 18, 2013 5:46 pm

Gorusica,nadudost,krv u stolici

Post od danijel06 »

Dobar dan ,imam nekih zdravstvenih problema.Interesuje me da li ovakvi simptomi ukazuju na nesto.Kada sam studirao zamenio sam bio dan za noc ,jer sam navikao da ucim nocu i negde pred kraj studija poceo da mi se pojavljuje neki simptom da svakog dana kada mi je vreme za spavanje meni se javlja kiselina ,onda sam otisao kod devojke u Bosnu i imao sam dodatne probleme.Tamo me sve i svasta uhvatilo ,alergija i kihao sam kao lud ,onda najgore imao sam nekako nadut stomak i bas sam osecao se nekako tesko i naduto i za 22 dana tamo jedan i po put sam moze se reci bio na WC-u i ugojio sam se kada sam se tako mucio.. dugo vremena sam drzao kilazu oko 90kg kada mi se to izdezavalo dosao sam do 111 kg.Onda kada sam bio u Bosni uhvatila me 3-4 puta uzasno jaka kiselina ,nikada u zivotu tako nesto nisam osetio ,bas je jak bol bio ,na kraju sam naucio da povratim i bol prestane... Ali i sada kada sam se vratio zna me kiselina zezati .. vec mesecima zeza... A sada kada sam kreno da radim ,setam dosta pijem vodu ,stalno idem na WC,skoro svakoga dana obavim veliku nuzdu.. ali vec par puta mi se pocelo nesto crveno pojavljivati u stolici ,prvo sam pomislio krv ,ali opet mi na pogled delovalo kao boja tresnje ,a na papiru ostala je cista crvena boja ,nekako verovatno je krv ,ali opet nekako mi ne deluje tako i da pojavili su mi se izmedju 20-30 uboda na telu,mozda je komarac ,ali opet sta ja znam ,sve to je u isto vreme ,zato mi je sumnjivo i to je to ... Preveliki su to sokovi za moje telo nekako .. osecam to .. a imam svega 25 godina
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Gorusica,nadudost,krv u stolici

Post od aaaca »

Па када 20 дана не идеш у ВЦ добро је што си уопште жив.

Киселина ти се јавља због лоше хране и пуно хемикалија у њој.

У столици имаш крви јер си дуго имао затворе па су се вероватно јавили хемороиди. Мораш да водиш рачуна да сваки дан имаш мекану столицу да би се црево опоравило за коју годину. Мораш да пијеш довољно чисте воде, домаћег кефира, свакодневно по шољу куване пшенице, пробиотике...
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Koliko dugo to vec traje?
Jesi li ti uopste isao lekaru?
Pijes li ikakve lekove?
AKO NISI BIO KOD LEKARA OBAVEZNO IDI STO PRE.
Forum moze da pomogne ali ako nisi uopste bio kod lekara, forum nije zamena za to-svakako.
Nemoj da odugovlacis jer nece se samo resiti, meni se cini.
danijel06
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 18, 2013 5:46 pm

Post od danijel06 »

vasa napisao:Koliko dugo to vec traje?
Jesi li ti uopste isao lekaru?
Pijes li ikakve lekove?
AKO NISI BIO KOD LEKARA OBAVEZNO IDI STO PRE.
Forum moze da pomogne ali ako nisi uopste bio kod lekara, forum nije zamena za to-svakako.
Nemoj da odugovlacis jer nece se samo resiti, meni se cini.
Nisam isao lekaru.. Nisam student vise i nemam pravo na zdravstvenu knjizicu ,a pojavio se dodatni problem sto nemogu ni izvaditi ni zdravstvenu na budzetu drzave, jer je od oca plata veca nego sto treba biti... Tj lose kod njegove plate je sto je promenljiva,nekada kada radi i kada ima posla radi dnevno preko 12 sati ,a nekada kada ne radi tako plata je puno manja ,pa zbog toga proseka njegovoga u zadnja tri meseca ,ja nemogu izvaditi zdravstvenu ,a prica se da ce mu i platu skinuti za 30% pa mi je i nije pametno sam finansirati zdravstvenu.Tj ''sam'',sa parama od oca.. malo je glupo to iskreno ,ispada da je otac duzan da me finansira... A mesto boravka ne mogu promeniti,jer nemam kod koga .. Tako da je puno tu komplikacija ... I tako da nisam ni mogao otici lekaru iskren da budem.. Pa svaki put kada sam isao za Bosnu ,nesto mi se desilo ,prvi put sam otisao novembra 2013,pa onda u decembru 2013 sam osecao nadutost prvi put,do tada nisam ni znao kako to izgleda... Neki nelagodan osecaj u telu ,tako bi opisao i tezak stomak i ne ide ti se na wc, i onda nakon mesec dana ,negde u januaru ili februaru 2014 sam bio dobio mononukleozu i onda sam se kreno vec gojiti..iskren da budem u zadnje vreme mi je bolje ,puno bolje ,jedino sto se 4-5 puta pojavilo crveno u stolici ,ali zadnja dva puta nije.A doktoru ne zelim ni ici jos iz razloga sto mi je bitno za posao da ne budem bolestan,dobio sam ponudu za zaposlenje i treba da sam zdrav,tako da ne zelim da napricam sve i svasta tako ,pa da mi se doktorica slogira i da mi stopiraju tu ponudu ,koja mi je jako bitna u zivotu ... Ne pijem nikakve lekove ,ama bas nikakve,nekada popijem lek ako me glava bas jako boli ,ali ako malo boli onda trpim ,znam da lekovi koliko pomazu za neke stvari ,tako i odmazu za neke druge,tako da ne zelim da se trujem i da radim nesto na svoju ruku ... Pijem balans jogurt za probavu i jedem tonus hleb i setam dosta,pijem vodu i mogu reci da idem sada svaki dan na wc ... sve je dobro ,sem ovih 4-5 puta crveno sto se pojavilo ,ali i to u zadnja dva puta nema .. A sto se tice gorusice ,to opet svako vece zna blagi osecaj bola pre spavanja ..
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

izvini
tek sad sam video post
Nadam se da je sada kod tebe stanje već bolje i nastavi što više da se krećeš i da jedeš što raznovrsniju hranu ali nikako nikave začine osim soli naravno.
Jogurt je ok, vlaknasta hrana ali i meni ona ponekad stvara malo gorusicu i ja pojedem po saku pecene soje kad nemam novaca za bademe recimo, to ti preporucujem.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Горушицу стварају отпадне киселине а њих не треба упијати уз помоћ соје или бадема јер тако остају у организму и трују га. Треба их неутралисати базом а у ту сврху најбоља је сода бикарбона (водени раствор).
vasa
Stalni član
Stalni član

Post od vasa »

Možda je aca u pravu al ja ne znam što bi problem bila kiselina ako ode dalje spojena sa hranom, zar to nije princip rada probave-da uz pomoć kiseline svari hranu i prosledi dalje, naravno da to nije baš u nekim većim količinama.
Nikad nisam to radio sodom niti mi je ko to preporučio- probaću naravno, iako je to kod mene baš minimalmo tako da nisam pravi primer problema sa viškom kiseline.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Желудачна киселина има улогу у варењу и она се лучи у малим количинама. Када је нема довољно или ако има превише хемије у храни, развијају се ОТПАДНЕ киселине које трују цео организам. И не само што га трују него га и закишељавају па се јављају разне гљивице, упале, рак.
Odgovori