14 godina a visok 154cm..pomozite...!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Lukas19ification
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 25, 2009 6:12 pm

14 godina a visok 154cm..pomozite...!!!

Post od Lukas19ification »

imam 14 godina i skoro sam najmanji u razredu....visok sam samo 154cm i zelio bih narasti...ako neko ima neki savjet...molim vas.....treniram fudbal vec 5 godina i veoma sam dobar ali me j*be visina..........da li neko ima neki savjet kako bih mogao narasti...molim vas!!! :cry:
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Re: 14 godina a visok 154cm..pomozite...!!!

Post od Marijaft »

Ako je to nasledno onda ti nema pomoci, a i fudbaleri su mali ljudi izuzev naseg Vidica. :)
Lukas19ification
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 25, 2009 6:12 pm

Post od Lukas19ification »

tata mi je visok 175cm...mama 164cm.......brat ima 16 godina i visok je 178cm....DA LI NEKO ZNA KAKO SE MOGU NEKAKO ISTEGNUTI ILI NESTO SAMO DA MALO PORASTEM...jbg..
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Ako je tako onda nemas brige, 14-15 su god. naglih promena.
larisabg
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od larisabg »

Javi se decjem endokrinologu,treba ti prvo snimak sake da se vidi jel rast zavrsen i kompletan hormonski status,eho trbuha i testisa i nmr glave sa posebnim osvrtom na hipofizu!Pregled ocnog lekara..Ako je to sve ok,onda se rade genetski testovi...,ali to nije nesto sto treba da te brine,nista ne boli,nije opasno,a tvoj dr ce znati sve o tome!!!To je jedini nacin da se utvrdi imas li problem!!!
Zasto je vazno da se to uradi sada!
Za godinu dana otprilike ,nekome malo kasnije,terapija koju bi sad dobio u slucaju potrebe za njom ne bi mogla da se primeni,jer bi bio suvise star...
Vidim da pises jekavicom,ali ako si u mogucnosti,gledaj da dodjes u Beograd da sve ovo zavrsis,najbolje prof.Damjanovic Institut za endokrinologiju,dijabetes i bolesti metabolizma,ul. dr Subotica,ili Univerzitetska decja klinika
Tirsova ulica!
Mislim da imas neki problem koji je lako resiti,obzirom da tvoja visina bitno odstupa od visine tvojih roditelja!!!
Ponesi zdravstveni karton,ili bar prepisi sve tvoje visine iz godinu u godinu koje su u njemu belezene kad su te merili na sistematskom pregledu!
Pozdrav!
Verujem da ima entuzijasta medju nama!
Odgovori