gnojna angina

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
ludazatobom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 19, 2008 9:30 am

gnojna angina

Post od ludazatobom »

Vec mesec dana imam gnojnu anginu.U pocetku sam pila kliacil,kasnije panklav,ali,izgleda mi ni jedno nije pomoglo.Ozdravim na neka dva-tri dana,i onda se sve ponovo vrati tj. bele tacke na krajnicima se ponovo pojave.Gnojnu anginu sam imala 3 puta u zivotu,na svaka tri meseca se javlja,i onda traje oko 2-3 nedelje.
Vise mi uopste nije jasno sta da radim,citala sam na internetu savete,neki predlazu vadjenje krajnika,neki ne.Sta vi mislite ?Inace imam 14 godina i vadila sam treci krajnik kao mala.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

bris grla i nosa nakon 3 dana nepijenja antibiotika, i terapija prema antibiogramu. ako se ne poboljsa stanje, pregled kod specijaliste orl
ludazatobom
Novi član
Novi član

Post od ludazatobom »

jutros sam uradila bris grla,sutra idem na vadjenje krvi.
Hvala na brzom odgovoru,nadam se da ce mi biti od pomoci.
megili
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 10, 2008 10:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od megili »

e, ja sam od svoje 13-e godine do 18-te cetiri puta godisnje lezala gnojnu anginu !!! S tim sto kod mene nisu bile samo bele gnojne tackice ( cepovi) po krajnicima vec su mi krajnici bili kao dve ping-pong lopte, kompletno prekriveni gnojem, znala je cela bolnica da se sjuri u ambulantu kada ja dodjem da vide moje grlo. jer, zaboga, nikada nisu tako nesto videli ! Gnojna angina je naravno posle svakog puta ostavljala ragade na krajnicima, krajnici su slabili i slabili. Kada su zdravi, oni su najbolji prirodni filter organizma, medjutim kada nisu, kao sto kod mene nisu bili, privlacili su svaki i najmanji virus, pa sam svako malo bila prehladjena. Naprimala sam se "boca" tih godina i ne znam im broja. Usvakom slucaju cim mi se ukazala prilika da bar dve nedelje budem zdrava, zakazala sam operaciju krajnika i resila ih se i tako se resila i gnojne angine. Od tada, a to je bilo pre 6 godina, da kucnem u drvo, nisam imala ni gnojnu anginu niti me je grlo uopste bolelo niti sam primila i jednu injekciju!!! Prehladim se, normalno, ali sve prodje uz antibiotike i sirupe, a ne uz temperature od 39.5 C i injekcije penicilina i garamicina !!! Tako, prema mom iskustvu, ja odlicno prodjoh od kada se otarasih krajnika !
ludazatobom
Novi član
Novi član

Post od ludazatobom »

i ja razmisljam o vadjenju krajnika,ali kod mene to nije bas tako strasno.videcu kako ce se dalje razvijati situacija.mnogo hvala na odgovoru
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

indikacija za operaciju krajnika su 4 'prave" gnojne angine godisnje (ili vise njih)
ludazatobom
Novi član
Novi član

Post od ludazatobom »

drbgd napisao:indikacija za operaciju krajnika su 4 'prave" gnojne angine godisnje (ili vise njih)
e pa po proracunima taman imam vremena za jos jednu :lol:
Odgovori