Gnojna angina - Ozbiljni problemi
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
- darko spasojevic
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 06, 2008 2:57 am
Gnojna angina - Ozbiljni problemi
Pozdrav svim ljudima, moje ime je Darko i imam 23 godine.
Imam problemam sa cestim upalama grla, to su stravicno jake upale da se ponekada zapitam Boze da li cu preziveti, mozda zvucne smesno ali meni je to zaista...
Kada dobijem upalu, imam jaku glavobolju, ogromnu temperaturu i trnu mi zubi prednji toliko da samo kada ih dodirnem prstom tako jako bole da je to nenormalno (pa su jedan zub morali da buse da bi izbacili gnoj iz njega zbog te upale). Primao sam penicilin i neku zelenu tecnost (neka bas ogromna debela inekcija) dok sam lezao u bolnici, lezao sam jedno 6-7 dana.
Zeleo bih da uradim nalaze kompletne da pogledam sta je konkretno kod mene problem to zasto se to javlja 4-5 puta u godini dana, odnosno sta je uzrok tome.
Zadnji put kada sam bio kod doktora svoga (a on je nikakav, sto se tice toga da saslusa zaista svoje pacijente) rekao je da to nije nista i da ce to proci. Otac je hteo da ga pojede (takav je posto radi u zandarmeriji), ali ga je mama uspesno smirila.
Da skratim, oprostite sto sam ovako opsiran ali zbog sebe to radim.
Sta je potrebno od nalaza da uradim kako bih saznao sta izaziva te ceste upale i uklonio ih. Znam da je naj lakse operisati krajnike ali mislim da to nije potrebno, hteo bih prvo ovo da pogledam.
Hvala Vam iskreno na svim strucnim odgovorima i savetima koje podelite samnom u ovome problemu.
Darko Spasojevic.
Imam problemam sa cestim upalama grla, to su stravicno jake upale da se ponekada zapitam Boze da li cu preziveti, mozda zvucne smesno ali meni je to zaista...
Kada dobijem upalu, imam jaku glavobolju, ogromnu temperaturu i trnu mi zubi prednji toliko da samo kada ih dodirnem prstom tako jako bole da je to nenormalno (pa su jedan zub morali da buse da bi izbacili gnoj iz njega zbog te upale). Primao sam penicilin i neku zelenu tecnost (neka bas ogromna debela inekcija) dok sam lezao u bolnici, lezao sam jedno 6-7 dana.
Zeleo bih da uradim nalaze kompletne da pogledam sta je konkretno kod mene problem to zasto se to javlja 4-5 puta u godini dana, odnosno sta je uzrok tome.
Zadnji put kada sam bio kod doktora svoga (a on je nikakav, sto se tice toga da saslusa zaista svoje pacijente) rekao je da to nije nista i da ce to proci. Otac je hteo da ga pojede (takav je posto radi u zandarmeriji), ali ga je mama uspesno smirila.
Da skratim, oprostite sto sam ovako opsiran ali zbog sebe to radim.
Sta je potrebno od nalaza da uradim kako bih saznao sta izaziva te ceste upale i uklonio ih. Znam da je naj lakse operisati krajnike ali mislim da to nije potrebno, hteo bih prvo ovo da pogledam.
Hvala Vam iskreno na svim strucnim odgovorima i savetima koje podelite samnom u ovome problemu.
Darko Spasojevic.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Operacija je zaista najbolji nachin, ako vec imash upale tako chesto!
Ne znam shto te to toliko brine, operacaija je jednostavna, za mesec dana si skroz oporavljen a posle nece biti glavobolja i otechenosti niti bola pri gutanju karakteristicchnog za upalu krajnika!
Ja sam ih operisala u 17 godini upravo zbog istih upala koej su mi toliko slabile imuni sistem da nisam mogla vishe da chekam sledecu upalu i tempereaturu i antibioptike i injekcije...
Naravno tvoje je shta i kako cesh odluchiti ali moj savet je da operishesh krajnike i da prodishesh kako treba konachno.
Kod konstantnih i chesto ponavljanih upala se i preporuchuje operacija.
Ne znam shta je sa tvojim doktorom, ali mozda ne bi bilo loshe da promenish doktora i da na pregled ne vodish roditelje vec da idesh sam, imash vec dovoljno godina da mozesh sam da savladash sve shto ti doktori kazu!
A do tada tvoje je da ojachavash imunitet, da pijesh propolis jedesh hranu sa puno vitamina kako svojim jakim imunim sistemom ne bi dao shansu bakterijama da ti napadnu grlo!
Ne znam shto te to toliko brine, operacaija je jednostavna, za mesec dana si skroz oporavljen a posle nece biti glavobolja i otechenosti niti bola pri gutanju karakteristicchnog za upalu krajnika!
Ja sam ih operisala u 17 godini upravo zbog istih upala koej su mi toliko slabile imuni sistem da nisam mogla vishe da chekam sledecu upalu i tempereaturu i antibioptike i injekcije...
Naravno tvoje je shta i kako cesh odluchiti ali moj savet je da operishesh krajnike i da prodishesh kako treba konachno.
Ne znam shta je sa tvojim doktorom, ali mozda ne bi bilo loshe da promenish doktora i da na pregled ne vodish roditelje vec da idesh sam, imash vec dovoljno godina da mozesh sam da savladash sve shto ti doktori kazu!
A do tada tvoje je da ojachavash imunitet, da pijesh propolis jedesh hranu sa puno vitamina kako svojim jakim imunim sistemom ne bi dao shansu bakterijama da ti napadnu grlo!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Ja sam kao mala imala redovne probleme sa streptokokama, retko sam imala nagine. Nikada nisam operisala krajnike, tako su doktori odlucili, i naprimala sam se injekcija za ceo zivot. Kada sam imala 13 godina, poceli su problemi tipa bole me kolena.... I bi sta bi! povise ASTO, cak je islo do 700, a to je jako opasno. Primala sam zastitne injekcije na 21 dan. Iako mi je sada to postalo redak problem, osecam da me bole zglobovi cim se malo jace prehladim. Imala sam anginu pre 3 godine i ispostavilo se da imam 2 umnjaka koji nisu izrasli, vec su ostali u vilici i oni su mi pravili problem (dok su rasli). Prover to....mozda imas neki zub koji ima proces na korenu ili gde vec...
Evo sta je meni i mom bratu, kome su dan danas krajnici kao kugle sladoleda od cestih upala: ispasiraj 2 cena belog luka i nekim vecim stapicem, ako onaj kojim se vadi bris, sok od tog belog luka nanesi direktno na krajnike. Odvratno je, ali pomaze neverovatno! A ima jos jedna "narodna kura"
U casu gazirane vode iscedi ceo limun, i sa tim grgoci, to ce da ti ispilinguje krajnike i skine poneki gnojni cep. Naravno, sve to uz klasicnu terapiju koju su ti prepisali, dakle- uz antibiotike. Uvek se potrudi da primas injekcije. Ipak one najbolje deluju! i Obavezno uradi test krvi na ASTO- ako je povisen....moze da bude opasno. Upale grla i angine ostecuju srce i zglobove. Jedna od komplikacija je i reumatska groznica.
Naravno, operacija je resenje, ali, pre operacije, grlo mora biti 100 posto izleceno!
A da! Sad sam se setila sta su nam baka i mama jos radili: previjali su nam na glo, spolja, obloge od svinjske masti. Pomaze. Dakle, na krpicu namazes mast i malo debljem sloju, stavis spolja, na podrucje gde su ti krajnici, i obmotas nekom maramom i tako setas po kuci...
Evo sta je meni i mom bratu, kome su dan danas krajnici kao kugle sladoleda od cestih upala: ispasiraj 2 cena belog luka i nekim vecim stapicem, ako onaj kojim se vadi bris, sok od tog belog luka nanesi direktno na krajnike. Odvratno je, ali pomaze neverovatno! A ima jos jedna "narodna kura"

Naravno, operacija je resenje, ali, pre operacije, grlo mora biti 100 posto izleceno!
A da! Sad sam se setila sta su nam baka i mama jos radili: previjali su nam na glo, spolja, obloge od svinjske masti. Pomaze. Dakle, na krpicu namazes mast i malo debljem sloju, stavis spolja, na podrucje gde su ti krajnici, i obmotas nekom maramom i tako setas po kuci...
- andjelija81
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm
- darko spasojevic
- Novi član
Postovana gospodjo/ce tamaraft,tamaraft napisao:1: Operacija je zaista najbolji nachin, ako vec imash upale tako chesto!
Hvala vam iskreno na strucnome savetu, ja verujem da ste vi operisali vase krajnike i da smatrate da je to sasvim u redu, ali ako su moji krajnici sasvim u redu i nisu glavni izazivac ovih upala ne vidim razlog zasto bih svoje telo upustao u jos veci rizik odrstanjanjem kranjika, posto koliko bih trebalo da znam krajnici su prva odbrana u prehladi pluca i ostalih upala. Ukoliko gresim, molim vas ispravite me. Bas iz toga razloga sam i zeleo da otkrijem sta je konkretno uzrok ovih cestih upala.
Iz tog razloga sam i prekinuo svaki kontakt sa svojim doktorom jer vidim da njemu nije u cilju da pomaze svojim pacijentima i da nema vremena za to. Otac je bio zabrinut kao i moja majka ujedno iskreno i stric i strina, o babi sam siguran da ne zelite da znate, nadam se da razumete ipak sam ja njegov sin i on nece dozvoliti nista da se meni nesto lose dogodi sve dok je ziv, kao sto cu se i ja brinuti za svoje dete kada ga budem imao, nadam se vam je sada malo jasnije o cemu govorim. A i trenutno auto mi je kod majstora.

Bavim se profesionalno kik boksom, u slobodno vreme igram kosarku. Sport je za mene na prvome mestu.
Hranim se dobro.
Darko Spasojevic.
Poslednja izmena od darko spasojevic u Pon Okt 06, 2008 11:34 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Da se ja pitam ja bi proterao kamion svuda...
- darko spasojevic
- Novi član
Postovana gospodjo/ce Jekiska,Jekiska napisao:Ja sam kao mala imala redovne probleme sa streptokokama, retko sam imala nagine. Nikada nisam operisala krajnike, tako su doktori odlucili, i naprimala sam se injekcija za ceo zivot. Kada sam imala 13 godina, poceli su problemi tipa bole me kolena.... I bi sta bi! povise ASTO, cak je islo do 700, a to je jako opasno. Primala sam zastitne injekcije na 21 dan. Iako mi je sada to postalo redak problem, osecam da me bole zglobovi cim se malo jace prehladim. Imala sam anginu pre 3 godine i ispostavilo se da imam 2 umnjaka koji nisu izrasli, vec su ostali u vilici i oni su mi pravili problem (dok su rasli). Prover to....mozda imas neki zub koji ima proces na korenu ili gde vec...
Evo sta je meni i mom bratu, kome su dan danas krajnici kao kugle sladoleda od cestih upala: ispasiraj 2 cena belog luka i nekim vecim stapicem, ako onaj kojim se vadi bris, sok od tog belog luka nanesi direktno na krajnike. Odvratno je, ali pomaze neverovatno! A ima jos jedna "narodna kura"U casu gazirane vode iscedi ceo limun, i sa tim grgoci, to ce da ti ispilinguje krajnike i skine poneki gnojni cep. Naravno, sve to uz klasicnu terapiju koju su ti prepisali, dakle- uz antibiotike. Uvek se potrudi da primas injekcije. Ipak one najbolje deluju! i Obavezno uradi test krvi na ASTO- ako je povisen....moze da bude opasno. Upale grla i angine ostecuju srce i zglobove. Jedna od komplikacija je i reumatska groznica.
hvala vam sto ste podelili to samnom.
Darko Spasojevic.
Poslednja izmena od darko spasojevic u Pon Okt 06, 2008 11:35 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Vidis Darko Spasojevicu da ti ja nesto objasnim.Krajnici jesu konglomerati limfaticnog tkiva koje dolazi u kontakt sa agensima spoljne sredine a ti krajnici o kojima pricas su palatinalne tonzile a pored njih imas i faringealnu i lingvalnu tonzilu i dve tubarne tonzile,plus ako su te palatinalne tonzile fokus kliconstva ne vrse svoju funkciju i izvor su recidivantnih infekcija tj angina koje po tvojoj anamnezi nisu bas benigne sa osvrtom na klinicku sliku ,frekvenciju javljanja i potrebu za hospitalizacijom.Prica sa zubom me malo buni jer ona tek nema veze sa anginom nego sa stomatoloskom patologijom.Dakle ovako:treba da te pogleda ORL i na osnovu pregleda koje ce on i iskljucivo on da odredi na osnovu lokalnog nalaza ORL struktura ce da odluci o operaciji.E a ako ORL indikuje operaciju onda je tvoje sveto pravo kao pacijenta da das saglasnost ili da odbijes operaciju(dakle ti obzirom da imas 23 godine,znaci ni mama,ni tata ni ostala rodbina) ,a ukoliko odbijes onda cete ORL spec upoznati sa konsekvencama odbijanja tonzilektomije.
- darko spasojevic
- Novi član
Postovani severus,
hvala vam na strucnim savetima i objasnjenjima.
Moram sa vama da budem indiskretan ja se ne razumem previse u medicinu.
Da li bi ste bili ljubazni da mi u par recenica objasnite o cemu je konkretno ovde rec, bojim se da vas ne pratim bas najbolje, a znacilo bi mi kako bih bio vise upucen u to sve.
hvala vam na strucnim savetima i objasnjenjima.
Moram sa vama da budem indiskretan ja se ne razumem previse u medicinu.
Da li bi ste bili ljubazni da mi u par recenica objasnite o cemu je konkretno ovde rec, bojim se da vas ne pratim bas najbolje, a znacilo bi mi kako bih bio vise upucen u to sve.
Darko Spasojevicseverus napisao:Krajnici jesu konglomerati limfaticnog tkiva koje dolazi u kontakt sa agensima spoljne sredine a ti krajnici o kojima pricas su palatinalne tonzile a pored njih imas i faringealnu i lingvalnu tonzilu i dve tubarne tonzile,plus ako su te palatinalne tonzile fokus kliconstva ne vrse svoju funkciju i izvor su recidivantnih infekcija tj angina koje po tvojoj anamnezi nisu bas benigne sa osvrtom na klinicku sliku ,frekvenciju javljanja i potrebu za hospitalizacijom.Prica sa zubom me malo buni jer ona tek nema veze sa anginom nego sa stomatoloskom patologijom.
- tamaraft
- Stalni član
Ja sad nishta ne kapiram? Kakve veze imaju stric strina komshinica kuma i kumina baba sa tvojim zdravljem? I kakve imaju veze kola koja su na popravci???
Ja ti savetujem da se obratish psihologu i da poprichash sa njim o svemu!

Ja ti savetujem da se obratish psihologu i da poprichash sa njim o svemu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- darko spasojevic
- Novi član
- tamaraft
- Stalni član
Pa ako je rech o tebi treba da prichash o svojim tegobama a ne o porodichnom stablu i automobilima!
Ti si malko pogreshio temu, ali ne mari, mi nismo profesori pa ti necemo dati jedinicu!
A ti se obrati lekaru opshte prakse, izvadi krvnu sliku, sve imunoglobuline da proverish imuninet i jedino shto mozesh da tradish je da ojachavash imunitet i preventivno unosich antiinflamarorne supstance kao sto je ecomer!
Ti si malko pogreshio temu, ali ne mari, mi nismo profesori pa ti necemo dati jedinicu!
A ti se obrati lekaru opshte prakse, izvadi krvnu sliku, sve imunoglobuline da proverish imuninet i jedino shto mozesh da tradish je da ojachavash imunitet i preventivno unosich antiinflamarorne supstance kao sto je ecomer!