gnojenje pupka

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

lelo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 3:50 pm

gnojenje pupka

Post od lelo »

Već mi se drugi put desava da mi curi gnoj iz pupka (uz to osjecam nekii manji bol u stomaku i imam konstantne mucnine). Prošli put kada sam bila kod svoje doktorice prepisala mi je bila neke jache antibiotike i zamirio se pupak a sa njim su prošle i mucnine. Opet su mi se javili isti simptomi otisla kod ljekara (al ne kod svog jer je na odmoru) koji tvrdi da to nije ništa, nije mi dala nikakvu terapiju. Znachi prosli put sam bila na antibioticima nekih nedjelju dana a sada nishta.
Da li da idem kod nekog drugog ljekara ili da ostavim tako?

p.s. ne opipavam nikave promjene na pupku niti imam pirsing. mislim da iz samog centra pupka curi gnoj.

hvala
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Javite se kod opšteg hirurga (tj. tražite uput od doktora opšte prakse – pošto to jeste nešto!) da hirurg to pogleda! Liči na infekciju umbilikusa (pupka) usled umbilikalne ciste ili perzistentnog omphalomesenteričnog kanala... retkost, ali liči na to.

Sve najbolje!
lelo
Novi član
Novi član

Post od lelo »

Hvala na odgovoru
Vannaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 11:34 pm

Post od Vannaaa »

Ja imam slican problem! Pre nedelju dana poceo je jak bol u predelu pupka, dolazilo je do toga da nisam mogla nocima da spavam, a ni da se savijem. Posle odprilike 3-4 dana, poceo je gnoj da mi curi, a kasnije i krv. Bila sam kod lekara, rekli su mi da ce proci, i da li su mi neki rastvor kojim bih ispirala pupak. Ali, nije pomoglo.

Da li je ovo ista stvar koju ste u predhodnom pitanju spomenuli, sobzirom da nikada nisam imala mucnine, samo jake promene raspolozenja!?

Unapred hvala
Vannaaa
Novi član
Novi član

Post od Vannaaa »

I da, napipala sam u gornjem delu pupka malu izraslinu.
lelo
Novi član
Novi član

Post od lelo »

ja bih se javila jos nekom drugom ljekaru. meni se sada pupak smirio al kada je aktuelan bio i kada mi je ljekar rekao da to nije nista bolovi su se povecali iz dana u dan, ai mucnine. tako da sam jedne noci otisla do hitne kod hirurga, koji je zavristao na mene sto se ranije nijesam javila. te noci su mi dalu bocu neke infuzije, nalazi su upucivali na to da je neka infekcija u pitanju. poslije toga sam pila nekih 10-ak dana neke tablete. kako mi je hirurg objasnio da je to bila infekcija embrionalnog ostatka pupka ili tako nesto.

nijesam primijetila promjene u raspolozenju. iz svog licnog iskustva bih ti preporucila da podjes kod drugog ljekara.
Vannaaa
Novi član
Novi član

Post od Vannaaa »

Hvala na odgovoru
rumbulica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jul 25, 2006 1:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od rumbulica »

meni se desava cesto da me blago boli jedno 5 santimetara kod pupka dal je moguce da ce se desiti da pupak procuri ili slicno .osjecam blagi bol koji traje satima.ne znam sta bi moglo da bude?hvala
Vannaaa
Novi član
Novi član

Post od Vannaaa »

Nikad se ne zna, najbolje je da pri prvom neugodnom osecaju posetis lekara, sto ja nisam ucinila, pa se sve pogorsalo!
rumbulica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jul 25, 2006 1:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od rumbulica »

bila sam na ultrazvuku i nema nista kaze da sam hipohondricna . mada ja stvarno osjecam bol.i to samo par santimetara uz pupak od cega ne znam.
Vannaaa
Novi član
Novi član

Post od Vannaaa »

Prvo sto je mene doktor pitao jeste da li sam nekako povredila pupak. Pa ti razmisli, i idi kod drugog doktora, niko ne moze da te nabedi da ne osecas bol.
lelo
Novi član
Novi član

Post od lelo »

i mene je prva doktorica pitala da li sam "chachkala" pupak (citiram), chak je insistirala na tome. ne znam na osnovu chega je to tvrdila jer na pupku nije bilo nikakvih tragova, niti crvenila.
Vannaaa
Novi član
Novi član

Post od Vannaaa »

Meni je pupak, do pre neki dan, izgledao kao da je jedan kraj "izvučen", kao kada je nešto zavezano pa se jedan kraj izvuče. Jezivo
Odgovori