Zdravo svima!
Imam problemčić sa palcem na desnoj ruci. Naime, oduvek sam ti i tamo grickala nokte, i usled toga su postali krti i lisnati. Nokat na palcu u predelu dna nokta ("U") sam pokidala skroz do mesa. Ostala mi je samo druga polovina nokta bliža vrhovima prstiju. Ova druga polovina je otekla, i stalno je gnojna. Znam da nema granica mojoj neodgovornosti, ali treba mi savet. Da li je moj sličaj za operaciju?
Unapred hvala,
gnoj iz nokta
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: gnoj iz nokta
Ма какву операцију? Ти вероватно имаш гљивичну инфекцију. Направи водени раствор соде бикарбоне и у њему држи целе шаке два пута дневно по пола сата. Сваки дан направи свеж раствор: у литар топле воде стави две кашике соде бикарбоне и добро размути.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 22, 2013 8:10 am
Re: gnoj iz nokta
Evo sad sam došla od doktora, i ustanovio mi je granulatno tkivo, ispod kojeg on misli da raste drugi nokat, koji tinja, ali zbog ovog odozgo nije mogao da poraste. Uzrok svega jeste gljivična infekcija, ali stoji da treba da se odradi intervencija, kad se to tkivo splasne, da se recne, ukoni sadašnji nokat i pusti se da izraste ponovo. Boli k'o đavo 
Hvala ti na savetu, trebaće mi obzirom na moje ružne navike "glođanja prstiju"

Hvala ti na savetu, trebaće mi obzirom na moje ružne navike "glođanja prstiju"