Gluformin

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
frikin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 17, 2013 3:15 pm

Gluformin

Post od frikin »

Doktor mi je prepisao 2*1000mg ovog leka.Interesuje me,a ne mogu naci nikako ma koliko guglao,koliko sati traje dejstvo ovog leka?Hvala
frikin
Novi član
Novi član

Re: Gluformin

Post od frikin »

Niko ne zna? :(
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

1. Ovo pitanje treba da postaviš doktoru koji ti je dao recept.
2. Takođe možeš da pitaš u apoteci u kojoj si ga podigao ili u bilo kojoj drugoj.

Osobe u 1. i 2. slučaju su dužne da ti daju odgovor. Na forumu nema dežurnih i zaduženih za takve stvari.

U bazi podataka o lekovima i aktivnim supstancama u njima, namenjenoj dojiljama, piše da je vreme poluraspada (vreme potrebno da se koncentracija supstance smanji za polovinu) za metformin 6 sati, dok se maksimalna aktivnost postiže 2,8 sati nakon uzimanja leka.
frikin
Novi član
Novi član

Post od frikin »

Nataš@ napisao:1. Ovo pitanje treba da postaviš doktoru koji ti je dao recept.
2. Takođe možeš da pitaš u apoteci u kojoj si ga podigao ili u bilo kojoj drugoj.

Osobe u 1. i 2. slučaju su dužne da ti daju odgovor. Na forumu nema dežurnih i zaduženih za takve stvari.

U bazi podataka o lekovima i aktivnim supstancama u njima, namenjenoj dojiljama, piše da je vreme poluraspada (vreme potrebno da se koncentracija supstance smanji za polovinu) za metformin 6 sati, dok se maksimalna aktivnost postiže 2,8 sati nakon uzimanja leka.
A ja naivno mislio da je forum sajta DOKTOR,i da se podforum zove PITANJA I ODGOVORI.IZVINJAVAMO SE,MNOGO SE IZVINJAVAMO. :roll: :evil:
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

Dobro si pročitao šta piše ali je ovde situacija takva, svako odgovara na ono što mu se učini zanimljivim/zna odgovor/ima vremena. Pa tako i retki doktori koji svrate.

Možda grešim pa su neki plaćeni za svoje odgovore ali ipak mislim da je sve na dobrovoljnoj bazi.

Zato savet svima, odgovore prvo tražite od onih koji vas leče i pišu vam recepte. Dužni su da odgovore na svako pitanje.
Odgovori