Glavobolje

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
beba011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 10:12 pm

Glavobolje

Post od beba011 »

Nikada nisma imala glavobolje, medjutim pre nekoliko dana su pocele, najpre oko sinusa i u slepoocnom delu i to veoma jaki bolovi, a zadnja dva dana u potiljacnom delu i to povremeni bol, kao da me neko udara nekim jakim predmetom. Prosto ne znam zasto i od cega? Zabrinuta sam, lekar mi je rekao da nije nista ali mene brine. Ako se bolovi nastave, koje bi preglede trebala uraditi? Da li se radi skener (TC) glave ili sta (tako nesto mi je lekar spomenuo)? To mi zvuci stvarno ozbiljno! Koje bih jos simptome trebala da imam uz glavobolju za neke ozbiljnije pretrage? Nisam primetila nsiat znacajnije osim tih bolova. Vid mi je u redu, nemam nesvestice... I zanima me zasto svi kojima sam rekla da me boli u potiljku kazu da to nije dobro? Help!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Na osnovu cega (kakvog pregleda) Vam je lekar rekao da "to nije nista"? Potreban je detaljan neuroloski pregled, koga mogu da obave neurolozi ili lekari kao ja, a potom, eventualno, dalja snimanja i konsultativni pregledi: ocni pregled, RTG kicme, Doppler krvnih sudova vrata, lab analize itd... Glavobolja je bolest interdiciplinarnog karaktera, ima jako puno uzroka koje treba iskljuciti. Najjednostavnije bi bilo imati dovoljno para da se odmah rade (za nas skupe) imaging metode, magnetna rezonanca ili skener, uz dopplere, transkranijalne dopplere i slicno. Sve "islikate" i gotovo. Ali, to je kod nas nemoguce, a prilicno je nedostupno i vecini ljudi na zapadu, iako mi mislimo da je kod njih sve bolje i efikasnije. Na zalost (ili srecu?), stari dobri klinicki fizikalni pregled od strane lekara i dalje je najvazniji i najkorisniji deo u postavljanju dijagnoze, uz pravilnu anamnezu, naravno.

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
cherry
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 24, 2007 9:43 pm

Post od cherry »

Cao Bebo,

I ja imam slicne simptome kao i ti. Meni glavobolje traju vec skoro nedelju dana, ali nisu tako jake i osecam blagi bol i pritisak svaki put na drugom mestu. Bas sam uplasena, posebno sto sam u inostranstvu i sto ne mogu sebi da priustim detaljan pregled. Kako si ti? Da li su te prosle glavobolje i jesi li bila na skeneru ili magnetnoj rezonanci? Iako sam hipohondar po prirodi, opet imam razlog za strah. Cenila bih svaki tvoj odgovor. Unapred hvala! :wink:
Odgovori