glavobolja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
duskans
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 10:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

glavobolja

Post od duskans »

Da li kod zene od 50 godina,koja ulazi u klimaks,glavobolja "normalna",kada ni tablete ne pomaze?
Kao sto su naleti vrucine npr.Kako se nositi sa svim tim pojavama u klimaksu,sta uzimati da bi se lakse preziveo ovaj period?
Rec je o mojoj mami,kojoj se pojavilo i nekoliko fleka po licu,inace ona je svetlije puti i kose,a primetila sam da i tetka ima flekice oko slepocnica.Moja mama ima cak i fleku ispod nosa.Jos nije upotpunosti izgubila menstruaciju,tj.bila je izgubila ali se vratila. Da li neko ima neki savet,saznanje itd.?
palcica70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 12:51 pm

Post od palcica70 »

Mesecima nema pitanja na ovoj podtemi a i ja ne znam da li sam na pravom mestu - ako nisam prebacite me,molim vas.
Naime, moja drugarica je u nekom predklimaktericnom periodu (i doktor joj je to rekao) ali ima strasne glavobolje i tada joj citavo lice natekne.Rekli su joj da kupi u apoteci ''nesto'' na biljnoj bazi za lakse podnosenje tog perioda.Sobzirom da se zadnjih par godina dosta ugojila neka apotekarka joj je rekla da i te tabletice goje.Meni se cini da sam negde procitala da postoje dijetetski proizvodi na biljnoj bazi za ublazavanje problema u klimaksu ali ne znam gde.
Molim vas, ako neko zna koje su to tabletice neka javi, zao mi je da je gledam kako se muci.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

I moja majka je u klimaksu 9i ima nesnosne glavobolje u periodu ciklusa i po zavrsetku ciklusa. ona samo tada koristi analgin za glavu i nista vise. Zeli da prirodnim putem prevazidje klimaks, mada sam joj ja preporucivala Menosoju, biljni preparat dosta efikasan za zene u klimaksu, pa eto mozete vi to da preporucite mami i drugarici.
inace znojenje, promena raspolozenja, nervoza i sl. sve su to normalne pojave u klimaksu. Tada su najosetljiviji i ponekad vrlo komplikovane za saradnju, ali moze se izdrzati. pozz
palcica70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 12, 2009 12:51 pm

Post od palcica70 »

Marijaft,
puno hvala na savetu.Mojoj drugarici ne pomaze ni jedna tableta protiv glavobolje kada joj naidje taj period.Nervozu i vrucinu nekako i kontrolise.
Pitam se kako li cu ja proci kada dodje vreme za to!? :(
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Pre svega neka se obrati ginekologu, neka uradi hormone i neka se obrati neurologu.

Glavobolje i valunzi, depresija, anksioznost, menajnje raspolozenja...itd jesu sastavni deo menopauze ali se itekako mogu umanjiti hormonskom ili prirodnom terapijom a to je neshto sto treba svaka zena da dobije od svog ginekologa koji zna kompletnu istoriju oboljenja tokom zivota.

Glavobolja mora da se eliminishe, samo je problem u tome da li je uzrok glavobolje menopauza ili neshto drugo. Mozda su u pitanju vaskularne ili neurogene glavobolje, zato se ne treba lechiti sam i preko interneta vec se obratiti lekaru koji ce na osnovu osnovnih nalaza imati neki uvid u to shta bi mogao biti problem, da li je vezan samo i iskljuchivo za menopauzu i hormonalne disbalanse ili za neshto drugo.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori