glavobolja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
maconi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 27, 2007 2:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

glavobolja

Post od maconi »

Posto ja imam vec taj trip da se oko svakog simptoma zabrinem , takva mi je dijagnoza, ali sam ipak odlucila da budem dosadna i da postavim i ovo pitanje neko me ko je mozda imao slican problem , bilo bi milakse da znam da ne moram da brinem ako je to vec tako, ili ako treba da brinem da odem do lekara. Evo o cemu je rec , vec neko izvesno duze vreme i to svakodnevno mi se desava da me u neko doba pocne da boli glava i to u predelu potiljka onako nekako zatupasto i kao da sam nestabilna zbog toga sve mi je nekako lelujavo. Inace bol mi deluje nekako vise povrsinki nego dubinski kao kad bi se udarila u taj deo glave, tako nekako priblizno osecam. Sta da radim dal da brinem ili je to opet neki cudan vid glavobolja , mada meni ne lici na ni jednu vrstu glavobolje koju sam do sada imala a imala sam ih jer sam im sklona i na promenu vremena, i zbog tenzije i zbog problema sa vidom a nisam bas disciplinovana u nosenju naocara...Sta da radim
anen
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:35 pm

Post od anen »

Obratite se lekaru.
Trebalo bi uraditi lab,rtg vratne kicme i Dopler krvnih sudova vrata.
Centar za glavobolje se nalazi na Zvezdari,pa mozete i tamo potraziti pomoc.
ancikas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 28, 2008 11:58 am

Post od ancikas »

Verovatno da niz stvari moze da izazove takav osećaj u glavi, ali moje mišljenje je da je ili nizak pritisak ili od vratnog dela kičme, oslabljena cirkulacija u tom delu koja malo otežava put kiseoniku do mozga...mene bar od toga boli, potvrdjeno :) uglavnom, kod lekara...
MinaJelena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 02, 2008 7:07 pm

Post od MinaJelena »

Možete da provjerite osjetljivost organizma na namirnice kojim se hranite.Moje glavobolje su nestale kada sam prestala da jedem čokoladu.
koja je označena kao nepoželjna.
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Maconi, ako ste uradili sve sto vam je predlozila anen i sve je u redu onda bi vasi simptomi mogli da ukazu na glavobolju tenzionog tipa. Preporucila bih vam da jos posetite i oftalmologa i proverite dioptiju.
Terapija: redovno nosenje naocara ili sociva naprezanje samo pogorsava situaciju, setnja, plivanje, relaks masaze i vezbice za opustanje misica vratnog i ramenog pojasa uz izbegavanje stresa koliko je moguce. :)
Odgovori