glavobolja

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

maja.maaja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 16, 2008 1:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

glavobolja

Post od maja.maaja »

sta sve moze biti uzrok glavobolje koja je jaka i traje po par dana a samim tim javlja se i nervoza i neraspolozenje,sta ursditi u tom slucaju
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Najverovantnije je u pitanju tenziona glavobolja, uzrok je stres.

U sobi- pitanja i odgovori se vec pricalo o glavoboljama.
Korisnikov avatar
Nenja1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 02, 2008 6:31 pm

Post od Nenja1 »

Iksa napisao:Najverovantnije je u pitanju tenziona glavobolja, uzrok je stres.

Nemora da znaci da je tenziona glavobolja....
Da je uzrok stres to se slazemo;
Mozda je i migena, koja je opasna,
izaziva mucninu, i veliki bol!
srecicavrecica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 04, 2008 10:38 pm

Pomoc?

Post od srecicavrecica »

Meni je doktorica na stud. poliklinici prepisala da koristim Dianu 35 zbog policisticnih jajnika i nekakvih cvorica u grudima, pojacane maljavosti na licu i jako bolnih ciklusa (zbog kojih sam cesto zavrsavala u nesvesnom stanju na urgentnom). Koristim ih ceri meseca i moram da priznam da su mi se bolovi tokom ciklusa dosta smanjili (mada i dalje koristim lekove za bolove ali dosta manje)Sto se tice stanja lica, akni i maljavosti zasad nisam primetila nekog velikog poboljsanja, no valjda je to zato sto ih relativno kratko koristim? Zar ne? Ono sto mene sada muci jesu uzasne , uzasne glavobolje(pracenje jakom mucninom i povracanjem) koje su pocele negde oko drugog meseca uzimanja Diane i iz meseca u mesec postaju sve cesce i bolnije... U pocetku nisam uopste pomisljala da pilula moze uopste biti uzrok glavobolje... Prosle nedelje sam bila na stud. poliklinici, posle jednog bas jakog napada glavobolje, gde su mi posle urednog neuroloskog nalaaza, rekli da idem kuci i odmorim posto je to verovatno nesto trenutno, zbog vrucine i sl. Desilo se to da sam juce ponovo imala napad , posle koga me je citav dan bolela glava ...Zamolila bih ako bi ste mi mogli dati kakv savet u vezi ovoga sto sam Vam opisala. Gde bih mogla da se obratim za pomoc? Koje analize je potrebno da uradim?
Imam 26 god, 1,66 m , 53kg.

Unapred Vam se puno zahvaljujem.
srecicavrecica
Novi član
Novi član

Pomoc?

Post od srecicavrecica »

Meni je doktorica na stud. poliklinici prepisala da koristim Dianu 35 zbog policisticnih jajnika i nekakvih cvorica u grudima, pojacane maljavosti na licu i jako bolnih ciklusa (zbog kojih sam cesto zavrsavala u nesvesnom stanju na urgentnom). Koristim ih ceri meseca i moram da priznam da su mi se bolovi tokom ciklusa dosta smanjili (mada i dalje koristim lekove za bolove ali dosta manje)Sto se tice stanja lica, akni i maljavosti zasad nisam primetila nekog velikog poboljsanja, no valjda je to zato sto ih relativno kratko koristim? Zar ne? Ono sto mene sada muci jesu uzasne , uzasne glavobolje(pracenje jakom mucninom i povracanjem) koje su pocele negde oko drugog meseca uzimanja Diane, i iz meseca u mesec postaju sve cesce i bolnije... U pocetku nisam uopste pomisljala da pilula moze uopste biti uzrok glavobolje... Prosle nedelje sam bila na stud. poliklinici, posle jednog bas jakog napada glavobolje, gde su mi posle urednog neuroloskog nalaaza, rekli da idem kuci i odmorim posto je to verovatno nesto trenutno, zbog vrucine i sl. Desilo se to da sam juce ponovo imala napad , posle koga me je citav dan bolela glava ...Zamolila bih ako bi ste mi mogli dati kakv savet u vezi ovoga sto sam Vam opisala. Gde bih mogla da se obratim za pomoc? Koje analize je potrebno da uradim?

Korisnikov avatar
Nenja1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 02, 2008 6:31 pm

Post od Nenja1 »

Najbolje vam je da uradite analize krvi, i urinukulturu...!
NikolaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 19, 2008 3:59 pm
Kontakt:

Post od NikolaK »

Migrene samo prirodnim putem, vec smo mnogim ljudima pomogli, bukvalno se vise ne javljaju.
srecicavrecica
Novi član
Novi član

Post od srecicavrecica »

Nenja1 napisao:Najbolje vam je da uradite analize krvi, i urinukulturu...!
Jesam i sve je u granicama normale . Koje su to prirodne metode???
Hvala unapred na odgovorima. pozz
NikolaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 19, 2008 3:59 pm
Kontakt:

Post od NikolaK »

Prirodni, biljni proizvodi.
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Re: glavobolja

Post od Garfield »

maja.maaja napisao:sta sve moze biti uzrok glavobolje koja je jaka i traje po par dana a samim tim javlja se i nervoza i neraspolozenje,sta ursditi u tom slucaju
Javiti se lekaru?
Garfield
Stalni član
Stalni član

Post od Garfield »

Nenja1 napisao:
Iksa napisao:Najverovantnije je u pitanju tenziona glavobolja, uzrok je stres.

Nemora da znaci da je tenziona glavobolja....
Da je uzrok stres to se slazemo;
Mozda je i migena, koja je opasna,
izaziva mucninu, i veliki bol!
A mozda je i tumor mozga - kako cemo znati iz jedne recenice, pa smo zakljucili da je sigurno stres?? :roll:
Garfield
Stalni član
Stalni član

Re: Pomoc?

Post od Garfield »

srecicavrecica napisao:Meni je doktorica na stud. poliklinici prepisala da koristim Dianu 35 zbog policisticnih jajnika i nekakvih cvorica u grudima, pojacane maljavosti na licu i jako bolnih ciklusa (zbog kojih sam cesto zavrsavala u nesvesnom stanju na urgentnom). Koristim ih ceri meseca i moram da priznam da su mi se bolovi tokom ciklusa dosta smanjili (mada i dalje koristim lekove za bolove ali dosta manje)Sto se tice stanja lica, akni i maljavosti zasad nisam primetila nekog velikog poboljsanja, no valjda je to zato sto ih relativno kratko koristim? Zar ne? Ono sto mene sada muci jesu uzasne , uzasne glavobolje(pracenje jakom mucninom i povracanjem) koje su pocele negde oko drugog meseca uzimanja Diane, i iz meseca u mesec postaju sve cesce i bolnije... U pocetku nisam uopste pomisljala da pilula moze uopste biti uzrok glavobolje... Prosle nedelje sam bila na stud. poliklinici, posle jednog bas jakog napada glavobolje, gde su mi posle urednog neuroloskog nalaaza, rekli da idem kuci i odmorim posto je to verovatno nesto trenutno, zbog vrucine i sl. Desilo se to da sam juce ponovo imala napad , posle koga me je citav dan bolela glava ...Zamolila bih ako bi ste mi mogli dati kakv savet u vezi ovoga sto sam Vam opisala. Gde bih mogla da se obratim za pomoc? Koje analize je potrebno da uradim?

Kontraceptivi su poznati po tome sto pojacavaju migrene i glavobolje kod onih koji su im skloni a mogu izazvati iste kod onih koji ih ranije nisu imali. Glavobolje, odnosno migrene koje imate su od kontraceptiva, javite se Vasem ginekologu da Vam ili promeni kontraceptive za neke niskodozazne hormonske preparate ili da potrazite neki drugi nacin za resenje problema.
Odgovori