Glavobolja pri naporu
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Glavobolja pri naporu
Pozdrav svima,
Trazeci odgovor na problem nabasao sam na ovaj forum. Naime, muskarac sam imam 30. godina i u poslednjih mesec dana imam glavobolje pri fizickim naporima. Glavobolja se javlja jako brzo i traje nekoliko minuta nakon sto se primirim.
Neki savet???
Trazeci odgovor na problem nabasao sam na ovaj forum. Naime, muskarac sam imam 30. godina i u poslednjih mesec dana imam glavobolje pri fizickim naporima. Glavobolja se javlja jako brzo i traje nekoliko minuta nakon sto se primirim.
Neki savet???
Ovako, krvni pritisak je normalan, i ono sto sam uspeo da primetim ovih dana je da se glavobolja ne javlja kod svih vrsta napora. Imam glavobolje samo prilikom napinjanja, kako bih to objasnio, samo ako nesto podizem ili tome slicno. Glavobolja nije bas klasicna naj slicniji bol koji sam osetio je bol prilikom upale sinusa. Zakazan je pregled kod neurologa.
Na kakve fakultete mislite?Guevara napisao:Nisam znao da neurolozi zavrsavaju posebne fakultete
Naravno da nije svejedno ako ga boli glava da li ce ga pregledati gastroenterolog ili neurolog.....Naravno i jedan i drugi su doktori,ali zna se sta je cija "uza specijalnost".
Ali po pravilu bi trebao prvo da je javi doktoru opste prakse,pa ce on tacno da ga uputi,jer ovo sto neko ovde pise ponekad se bas razlikuje od fizickog stanja,zar ne?
Saljem Vam topli pozdrav!

"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Avg 13, 2008 9:40 am
Apsolutno ste u pravu, ali problem postoji u sledecoj stvari, zivim u prigradskom mestu koji ima dom zdravlja sa dva lekara u smeni na 50000 stanovnika. Dodatna okolnost je to sto morate da posetite izabranog lekara, uz to da radim po 10 sati dvevno ja stvarno ne mogu da sedim u cekaonici sa babama i dedama 5 sati.Guevara napisao:Dobro je iva napisala.
Ali mene smeta to sto se ljudi ne lece po protokolu.
Pre nego ko ide bilogde na sekundarnu razinu postoje pretrage koje moraju da se naprave odma na nivou opste medicine.
Jednostavnije mi je da ovde prvo potrazim informacije, procenim situaciju i platim pregled kod privatnog lekara......
Potrebno mi je tumacenje sledeceg nalaza, Magnetna rezonanca, i bukvalno pise ovo.
Nalaz:
Pregled uradjen u 3D TOF sekvenci, kao i aksijalni preseci u FLAIR sekvenci.
Desni postpostkomunikatni segment ACA sa desne strane je hipoplastican tako da prakticno postoji Azygos ACA.
Nema znakova aneurizmi, segmentnih stenoza, AV malformacija, patoloske vaskularizacije niti restrikcije distalnih segmenata.
Cista na zadnjem i unutrasnjem zidu levog maksilarnog sinusa oko 2cm
U mozdanom tkivu nema zona izmenjenog signala. Vidi se varijanta razvoja (cavum septi pellucidi, verge et velli interpositii) koji su cistoliko prosireni do 13mm
POMOc!!
Nalaz:
Pregled uradjen u 3D TOF sekvenci, kao i aksijalni preseci u FLAIR sekvenci.
Desni postpostkomunikatni segment ACA sa desne strane je hipoplastican tako da prakticno postoji Azygos ACA.
Nema znakova aneurizmi, segmentnih stenoza, AV malformacija, patoloske vaskularizacije niti restrikcije distalnih segmenata.
Cista na zadnjem i unutrasnjem zidu levog maksilarnog sinusa oko 2cm
U mozdanom tkivu nema zona izmenjenog signala. Vidi se varijanta razvoja (cavum septi pellucidi, verge et velli interpositii) koji su cistoliko prosireni do 13mm
POMOc!!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ciste u sinusima od kojih verovatno i imash glavobolje.
Jedino ta neparna anteriorna cerebralna arterija koja je urodjena moze da pravi neki problem.
Jesi li samo dobio taj nalazi ili si dobio i savet, terapiju, uput za dalje?
Jedino ta neparna anteriorna cerebralna arterija koja je urodjena moze da pravi neki problem.
Jesi li samo dobio taj nalazi ili si dobio i savet, terapiju, uput za dalje?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.