glavobolja kod tinejdžera
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 02, 2012 1:19 pm
glavobolja kod tinejdžera
Ćerka (16god) ima svakodnevne glavobolje dve i po godine. Bili smo na raznim ispitivanjima... Oftamološkom, ORL, EEG, Skeneru, MR sa kontrasom i svi nalazi su uredni. Krvna slika joj je uredu, ultra zvuk unutršnjih organa uredu, kardiološki u redu, nije imala redovne cikluse, pa su joj uveli pilule, hormoni su u redu.. Pre tri meseca je imala udarac u nos, koji nije slomljen i od tada su glavobolje eskalirale. Tako da sada ima tri do četiri puta nedeljno strahovite glavobolje, kada joj se pojave ljubičasti podočnjaci, često joj cure suze od bola. Toliko je boli da bi se udarala po glavi
. Boluje od bronhijalnih alergija, ali su sinusi uredu. Bol opisuje kao obruč koji je steže, a ponekad kao da se spušta od čeonog ka potiljčnom delu. Pre dva meseca probudila se usred noći, kad je ostala bez glasa i daha, od tada ima i probleme sa snom. Nekad ne može da zaspi iako joj se spava, a ponekad kad zaspi spava i po 20h bez prekida (ne ustaje da mokri, pije ili jede). U tom periodio kada pokušavam da je probudim, žali se na jaku glavobolju. Zbog ovih problema nema normalnu funkciju i ne ide u školu, jer ne može da funkcioniše (bila je dobra u školi, dobro joj je društvo i krivo joj je što ne ide). Bili smo i kod psihologa, i on je rekao da je posle nekih testova da je sve ok. Neurolog je takođe rekao da je sa neurološke strane sve dobro... Da li ima načina da joj nekako pomognem? Inače zdravo se hrani i pre se bavila atletikom i plivanjem. I sada povremeno ide na trčanje. Razmišljali smo o svemu što se menjalo u njenom životu u tom periodu, ali nikakve odgovore nismo pronašli. Zbog alergija protiv bola koristi samo paracetamol, što joj mnogo ne pomaže

Re: glavobolja kod tinejdžera
Posle odlaska kod neurologa niste dobili dijagnozu?
Meni to liči na migrenu. Moj sin (13 godina) već 3-4 godine ima tu dijagnozu. Njemu su se sada glavobolje dosta proredile, i nadam se da je najgore prošlo...
Paracetamol je loš izbor leka za takvu vrstu glavobolje. Moj sin pije brufen, i uglavnom mu pomogne..
I nije loše svaki dan da pije magnezijum....(šumeće tablete)
Meni to liči na migrenu. Moj sin (13 godina) već 3-4 godine ima tu dijagnozu. Njemu su se sada glavobolje dosta proredile, i nadam se da je najgore prošlo...
Paracetamol je loš izbor leka za takvu vrstu glavobolje. Moj sin pije brufen, i uglavnom mu pomogne..
I nije loše svaki dan da pije magnezijum....(šumeće tablete)
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 02, 2012 1:19 pm
Re: glavobolja kod tinejdžera
isključili su migrenu. Dijagnoza je hronična glavobolja, ali neke lekove nije dobila, a brufen zbog bronhijalnih alergija ne sme da koristi