Glavobolja kod dece?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Korisnikov avatar
mamacita
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 16, 2007 2:02 pm

Glavobolja kod dece?

Post od mamacita »

Dal li je glavobolja kod dece,zabrinjavajuci simptom? Moje dete ima 7,5 godina i danas su me zvali iz skole da je preuzmem zato sto je imala jaku glavobolju?? :o Do sada jos nikada se nije zalila na glavobolje.bol je imala u ceonom delu glave i kapcima.Posle sat vremena kada sam je vec odvela kuci ,iscedila joj sok od pomorandze i bez davanja nekog analgetika,bol joj je prolazila da bi se na kraju sasvim povukla.Ali meni opet nije svejedno,dete od 7 godina da ima glavobolju??Ja se uvek bojim najgorih stvari,jel imate neko iskustvo slicno ilil neki odgovor
Slika
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ako se ovo chesto deshava ili je u pitanju psiholoshka (namerna, folirantska) ili zaista fizioloshka (organska) glavobolja, znachi, ili izbegava shkolu, pokushajte da prichate sa njom o tome shta radi u shkoli i sa profesorkom da prichate, mozda je neko zadirkuje u shkoli, mozda nekog profesora ne voli ili nece da uchi neki predmet...a ako to pak nije sluchaj onda ne bi bilo loshe da odete neurologu, da se urade osnovne analize i da znate shta je tachno u pitanju, mozda su u pitanju samo migrenske glavobolje, a one se sredjuju terapijom i izbacivanjem odredjenih namirnica iz ishrane...

pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
drdusan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 14, 2009 9:44 pm
Kontakt:

Post od drdusan »

uzroci glavobolje su razni
prema tome prvo pregled pedijatra, pa onda dalje
neurolog, oftalmolog, otorinolaringolog . . .

s obzirom da sam ja otorinolaringolog mogu reci da je cest uzrok ceonim glavoboljama problem sa nosem i sinusima, pogotovo u ovo doba godine kada je vazduh pun polena (polen je jak alergen).

glavobolje moze dati i problem sa vidom . . .

neurolog ce verovatno traziti EEG ispitivanje . . .
mozda su u pitanju i migrenozne glavobolje,
one mogu poceti cak i u ranom uzrastu . . .

konkretnije od ovoga vam ne mogu napisati
Centar za Sluh i Ravnotezu http://www.orl.rs
Korisnikov avatar
mamacita
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 16, 2007 2:02 pm

Post od mamacita »

Hvala vam PUNO na odgovorima,ja se uvek prvo bojim najgorih stvari,pa onda banalnih. Da li je bol u ceonom delu uznemiravajuci,da je nesto ozbiljnije da li se onda bol manifestuje sa jedne strane glave :( ili kako vec?
Slika
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

ako je dete bilo malo vise na suncu, hoce i od toga, kao nekakav laksi oblik suncanice.

ali, ako se ponavlja, ja prvo sumnjam na oftalmoloski problem, posebno ako je u pitanju djacic.

pozdrav.
Odgovori