Glavobolja - MR ili ne?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
hipohonda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 11, 2014 1:13 am

Glavobolja - MR ili ne?

Post od hipohonda »

Postovani,
u poslednje dve nedelje imam glavobolje slabijeg do umerenog intenziteta. Bol se vise ogleda u pritisku (imam utisak da je pritisak od unutra prema spolja) u zadnjem delu glave ili u gornjem (iznad cela) - nekada se taj bol tj. pritisak za desetak minuta "prebaci" iz jednog dela u drugi. Druge tegobe nemam. Krvni pritisak regulisem lekovima i on je u redu, uz njih pijem i manju dozu sedativa. Glavobolje veoma jakog intenziteta imam jos od mladosti (sada imam 40 godina) kada imam puno intenzivnih razgovora na poslu. Generalno takve glavobolje bih resavao samo analgetikom ili snom. Sada glavobolje nisu tako jake (samo sam jednom ili dva puta za ovih dve nedelje uzeo analgetik) ali me jako plase jer traju vec dve nedelje (bilo je samo nekoliko dana kad nisam imao glavobolju). Pre 10 meseci sam radio MR glave (imao sam diplopiju) i nalaz je bio uredan (nikakve druge tegobe nisam tada imao). Da li je potrebno da opet uradim MR glave i koliko nakon uradjenog MR-a mogu biti "miran" da moja glavobolja nije izazvana onim najgorim.
Unapred hvala
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2012 8:36 pm

Re: Glavobolja - MR ili ne?

Post od *kristal * »

kod vas su najverovatnije u pitanju tenzione glavobolje,ne bi bilo lose da odete do neurologa za svaki slucaj,mislim da ne morate ponavljati MR,izbegavajte analgetike maksimalno da ne bi ste usli u zacarani krug,uzimajte Mg ,nesto od vitamina i ginko biloba,vise setnje na svezem vazduhu,dosta sna,smanjite stres.
Odgovori