Imam ceste glavobolje u predelu čela, praćene povraćanjem. Doktor je sumnjeo na upalu sinusa. Međutim, posle snimanja je ustanovio da nije ni to. glava me boli cak i kad pomeram oci levo-desno. Onda mi je dao uput za vadjenje hormona štitne žlezde, pregled kod oftamologa, i sve je u redu. al moje glavobolje ne prolaze, i stvaraju mi velike probleme!
PomoĆ!!! sta je sledeće sto treba da uradim? kome da se obratim
glavobole i povracanje
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Moju sestru je isto tako bolela glava, i konstatovali su joj migrenu. Samo ona dugo nije isla, mislila je da je od stresa i periodicno ali onda kad bi se i probudila i legala a boli je bila je stalno pod lekovima, unistila zeludac i tek tad otisla. Sad joj je bolje od prosle godine, promenila je par stvari koje su mogle da joj pomognu (tipa - ne spava vise po 15h kako je umela od bolova i da bude onda sva ukocena, nego manje), manje pusi itd.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Problem je neuroloshke prirode, obratite se neurologu i utvrdite razlog glavobolja.
Migrena ili neki drugi neuroloshki ili vaskularni poremecaj se leche zato je sto brze dijagnostikovanje potrebno.
Pijete li josh neke lekove? Da li ste u menopauzi?
Migrena ili neki drugi neuroloshki ili vaskularni poremecaj se leche zato je sto brze dijagnostikovanje potrebno.
Pijete li josh neke lekove? Da li ste u menopauzi?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
od porođaja, a nikad pre toga nisam imala ovako jake bolove glave, skoro da ne mogu oči da kontrolišem levo i desno od boli.
Muka mi je , osetljiva sam na mirise tada, i što je najgore povraćam!
Htela sam da iden na skener glave što pre, ali neće da mi zakažu dok dojim, tek posle.
a do tad , samo da lupam glavom o zid!
pijem panadol, ali moram ga popiti čim osetim i malu promenu, jer ako se oduži, bol postaje nesnosan a ni lek više ne pomaže, i propadne mi ceo dan!
Muka mi je , osetljiva sam na mirise tada, i što je najgore povraćam!
Htela sam da iden na skener glave što pre, ali neće da mi zakažu dok dojim, tek posle.
a do tad , samo da lupam glavom o zid!
pijem panadol, ali moram ga popiti čim osetim i malu promenu, jer ako se oduži, bol postaje nesnosan a ni lek više ne pomaže, i propadne mi ceo dan!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
PO navedenom imate migrenu i pandol Vam nece pomoci. Na prvi nagovestaj napada uzmite nesto jace od pandola (tipa Kafetina, pokusajte Brufen od 600mg itd). Ukoliko su migrene svakodnevne i onesposobljavajuce, javite se neurologu na pregled i ukoliko postoje iste dobicete lekove da pijete, u tom slucaju moracete da presdtanete da dojite sto nije nista strasno - mora se izvagati benefit dojenja u odnosu na fizicki i psihicki (i emocionalno) onesposobljenom majkom pa ceo dan. Bolje je za dete da bude na formuli a da Vi budete emocionalno i fizicki prisutni i dostupni nego da dojite i budete u strasnim bolovima koji Vas uznemiruju a beba biva uznemirena zbog VAsih emocija i odsustva.
Nikako da odgovorim, imala sam opet glavobolju 48 sati , i na kraju bol je postao ne podnošljiv, kao što ste i rekli a ja tek sad vidim vaše odgovore, panadol ništa ne pomaže.
E onda sam krenula da povraćam, i to taj jedan dan 6 puta!, na kraju nisam imala ništa više u sebi, samo pena i kiselina, ma opšti užaš ( izvinjavam se što detaljišem gadljivim osobama
)
Na kraju su me odvezlu u hitnu, gde me je pregledo dežurni lekar, neurološki pregled ok, pritisak ok, ali leđja i lumbalni deo su mi skroz u čvorovima, fibroziti( što ja naravno znam jer nosim bebu a i sklona sam tome, studirajući i crtajući ceo život sam u pogrbljenom položaju)
Da li su mi inekciju diklofen duo protiv bolova i klometol protiv muke i spasli me mojih muka
!!!
Doktorka misli da stres, ne spavanje, ne prokrvljenost leđa i vrata dovoljno da dovede dovde , dokle sam stigla, misli da nije migrena. Nadam se i ja!
Krenula sam na ultra zvuk terapiju leđa i radim vežbe, misli da jeveć malo bolje...nadam se da će tako i biti....samo da mogu da jedem čokoladu i sir
E onda sam krenula da povraćam, i to taj jedan dan 6 puta!, na kraju nisam imala ništa više u sebi, samo pena i kiselina, ma opšti užaš ( izvinjavam se što detaljišem gadljivim osobama

Na kraju su me odvezlu u hitnu, gde me je pregledo dežurni lekar, neurološki pregled ok, pritisak ok, ali leđja i lumbalni deo su mi skroz u čvorovima, fibroziti( što ja naravno znam jer nosim bebu a i sklona sam tome, studirajući i crtajući ceo život sam u pogrbljenom položaju)
Da li su mi inekciju diklofen duo protiv bolova i klometol protiv muke i spasli me mojih muka

Doktorka misli da stres, ne spavanje, ne prokrvljenost leđa i vrata dovoljno da dovede dovde , dokle sam stigla, misli da nije migrena. Nadam se i ja!
Krenula sam na ultra zvuk terapiju leđa i radim vežbe, misli da jeveć malo bolje...nadam se da će tako i biti....samo da mogu da jedem čokoladu i sir

Nikako da odgovorim, imala sam opet glavobolju 48 sati , i na kraju bol je postao ne podnošljiv, kao što ste i rekli a ja tek sad vidim vaše odgovore, panadol ništa ne pomaže!
)
Na kraju su me odvezlu u hitnu, gde me je pregledo dežurni lekar, neurološki pregled ok, pritisak ok, ali leđja i lumbalni deo su mi skroz u čvorovima, fibroziti ( što ja naravno znam jer nosim bebu a i sklona sam tome, studirajući i crtajući ceo život sam u pogrbljenom položaju)
!!!
Kupila dohranu, i prvi put spavala celu noć
Krenula sam na ultra zvuk terapiju leđa i radim vežbe, mislim da je već malo bolje...nadam se da će tako i biti....samo da mogu da jedem čokoladu i sir
pozz

Na kraju su me odvezlu u hitnu, gde me je pregledo dežurni lekar, neurološki pregled ok, pritisak ok, ali leđja i lumbalni deo su mi skroz u čvorovima, fibroziti ( što ja naravno znam jer nosim bebu a i sklona sam tome, studirajući i crtajući ceo život sam u pogrbljenom položaju)

Kupila dohranu, i prvi put spavala celu noć

Krenula sam na ultra zvuk terapiju leđa i radim vežbe, mislim da je već malo bolje...nadam se da će tako i biti....samo da mogu da jedem čokoladu i sir