Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Vec nedelju dana imam veoma jak bol u glavi. Bol je najjaci u ceonom delu, slepoocnicama, malo slabiji pozadi iznad vrata, osecam pritisak i temperaturu u glavi i blagu fotofobiju. To mi se ranije nije desavalo, doktor mi je rekao da nije siguran od cega je i prepisao mi je sinacilin i diklofen protiv bolova.
Ja cu detaljno opisati sta je prethodilo tome. Dan kada je bol poceo sam provela na plazi, nekoliko sati sam p0rovela u vodi, uglavnom ronila. Sunce je bilo relativno jako, a voda veoma hladna. Uvece po povratku sa plaze pocela sa da osecam jak bol i veliku temperaturu u glavi. Glava mi je bila toliko vruca da nisam mogla da je rashladim nikako, pa sam potpuno nerazmisljajuci oprala kosu i sa mokrom kosom legla da spavam pored otvoranog prozora(nije bilo promaje). Ujutru kada sam ustala nisam znala za sebe od bola i to je se nastavilo 5-6 dana, onda je bol malo oslabio, ali je i dalje prilicno jak.
Jel ima neko ideju sta je se meni desilo i sta bi trebala da radim, da li ce proci samo od sebe?
Akutna upala sinusa je sasvim dobra mogucnost, da li imas temperaturu? Da li si povracala? Toplotni udar ili suncanica su takodje mogucnosti koje su u igri. Sacekaj da popijes antibiotike i idi na kontrolu. ako se bol bude pojacavao ne cekaj nista vec se odmah javi lekaru, posebno ako pocnes d apovracas ili osecas da ne mozes da savijes glavu u vratu kad lezis (da bradom dodirnes grudni kos). Ipak, najverovatnbije akutni sinuzitis.
Hvala puno na odgovoru! Nisam povracala uopste, a temperaturu sa imala sam u glavi. Jos me boli samo slabije, mozda zbog lekova.
Da li je moguce imati akutni sinuzitis, a da mi nos nije zapusen, niti curi?
Mislim da je pre suncanica, jer suncanica bas ima takvo ponasanje, jer da su sinusi bilo bi curenja, i izcedka promenjene boje, sem ako nisu u pitanju drugi vaskularni sinusi, koji se bas i protezu od cela azadnjem delu glave...
bila sam ponovo kod doktora rekli su mi da snimim rentgen sinusa, pa cu znati, a poslali su me i kod neurologa. Akp je bila suncanica, da li ona ostavlja neke posledice?