Pozdrav za sve.Interesuje me postoje li neke tablete ili slicno koje sluze da bi pojacavale glasne zice?
Bavim se pevanjem pa mi se desi da mi oslabi glas pa ne zvucim kako bi trebalo,i zato bih voleo ima li medicina nesto za jacanje glasnih zica ,a da naravno ne bude kontraproduktivno.
Pozdrav
Glasne zice
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jan 03, 2007 6:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
drago moje.... ne samo da si dobio objasnjenja nego i ponudu da ti se pomogne, da se, eventualno, otkrije zasto ti se to desava....mozda nisi razumeo moje pitanje...procitaj ponovo
moze da bude svasta - mozda ti fali tehnika pa se lako zamaras, mozda su ti nesto slabiji misici glasnica ili zdrela itd.
i, da!
to sto su glasnice izgradjene od misica ne znaci da mozes da pijes steroide, tj. oni ti nece pomoci... (posto vidim da si zeljan da pijes nesto po svaku cenu)
jednostavno, ako hoces da unapredis svoj glas kao pevach, ne moze nista osim vokalne tehnike da ti pomogne da napredujes... tehnika, izmedju ostalog, 'vezba', tj. jaca sve misice koji su odgovorni za pevanje, najvise deo od trbusnih misica 'nagore', do glave...
moze da bude svasta - mozda ti fali tehnika pa se lako zamaras, mozda su ti nesto slabiji misici glasnica ili zdrela itd.
i, da!
to sto su glasnice izgradjene od misica ne znaci da mozes da pijes steroide, tj. oni ti nece pomoci... (posto vidim da si zeljan da pijes nesto po svaku cenu)
jednostavno, ako hoces da unapredis svoj glas kao pevach, ne moze nista osim vokalne tehnike da ti pomogne da napredujes... tehnika, izmedju ostalog, 'vezba', tj. jaca sve misice koji su odgovorni za pevanje, najvise deo od trbusnih misica 'nagore', do glave...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Iz mog skromnog iskustva...glas može da oslabi ako si umoran, gladan, pušiš ili boraviš u zadimljenoj prostoriji, piješ hladno, gazirano ili alkohol...ali najveći krivac je uglavnom ovo što je yeleena navela - nepravilno pevanje (iz grla umesto iz stomaka) i nedostatak kondicije (koja se stiče redovnim pevanjem).