Genitalni herpes bez siptoma

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
ecka88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 27, 2012 3:41 am

Genitalni herpes bez siptoma

Post od ecka88 »

Pozdrav svima imam nekoliko pitanja i volela bi neko strucniji ako moze da mi objasni jer nemogu bas ceo forum da prelistam a zaista sam pod velikim stresom. Imam jednog partnera vise od dve godine,i on kaze da sam mu ja bila jedina za celo ovo vreme. Medjutim njemu po drugi put od kad smo zajedno su mu izbile crvene tackice po glansu,prvi put kad se to desilo doktor nije ni hteo da ga pregleda i rekao je cim se opet to pojavi da dodje. Kad se drugi put pojavilo posle godinu dana opet su ga u domu zdravlja odbili da mu bilo sta kazu navodno to je vec zaraslo itd... Na moje insistiranje je otisao u privatnu laboratoriju i radio test na herpes iz krvi i ustanovilo se da IgA mu je 10 a IgG 1.6 a referentna vrednost je 1. Ustanovili smo da je imao genitalni herpes. Pa sam onda otisla ja u tu istu laboratoriju i meni su nalazi IgA 10 a IgG 2.0 a ref.vrednost 1. Jel to znaci da sam ja imala herpes pre njega(iako nemam nikakve simptome) i zato imam vise anti tela od njega. Nerazumem zasto je kod njega IgG 1.6 a kod mene 2.0? A drugo pitanje je kako to da nemam nikakve simptome,upraznjavamo i oralni sex i niikada nikada ni meni ni njemu se nije pojavio herpes na ustima? Izvinite na iscrpnom objasnjenju nadam se brzom odgovoru.
P.S. Nadam se podsvesno da su ti testovi krvi omanuli i da nismo zarazeni tom bolescu...
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Genitalni herpes bez siptoma

Post od uliks1978 »

Genitalni herpes može biti i bez simptoma,pogotovu kao recidiv.Oni koji su ga jednom imali,pod rizikom su da ga ponovo dobiju,tako da bez obzira na činjenicu da je vaša veza ekskluzivna u poslednje 2 godine,ukoliko je jedno od vas dvoje imalo u nekom periodu života genitalni herpes,sasvim je moguće da se virus ponovo aktivirao(pošto on ostaje u krvi zaraženog do kraja života),usled recimo slabog imunog sistema,neke povrede,stresa...Na osnovu vaših rezultata,vrlo je moguće da sada oboje imate visur genitalnog herpesa u krvi,te je za to najpametnije da se obratite lekaru ŠTO PRE!Tog lekara što nije želeo Vašeg partnera ni da pregleda,zaobiđite u širokom luku.Naročito je važno da Vi,pošto ste ženska osoba,te stoga i potencijalna majka,shvatite ozbiljnost situacije i obavite sve potrebne preglede.
hajdukveljko79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 28, 2013 7:50 am

Re: Genitalni herpes bez siptoma

Post od hajdukveljko79 »

Zamolio bih takodje za hitnu pomoc jer sam u losem stanju,a trenutno nisam u srbiji i nemam mogucnosti odlaska kod lekara,imao sam odnos sa verovatno promiskuitetnom devojkom sa zastitom,nakon 2 dana pojavile su mi se 2 crvene mrlje na penisu,nakon 12 dana od odnosa sa donje strane penisa na kozici pojavio se mali crveni plihcic i oko njega se kozica naborala i nadula,ja dobio groznicu i to dosta jaku najvise u jutarnjem periodu,ucestalo mokrenje ali bez bolova i peckanja sasvim normalno ali ponekad i na sat vremena sa cudnim mirisom mokrace,nemam svrab ni u genitalijama ni po telu,mucninu i beli osip po ramenima,taj plihcic nije ispustao nikakav sekret cak se u poslednje vreme i smanjio cini mi se i izgubio boju,ne svrbi i mogu reci da ne pece,ali slabost i groznica ne prestaju,a zbog mucnine slabim jer slabo jedem,molim vas da mi kazete da li je najverovatnije herpes u pitanju ili vec nesto drugo da znam sta mogu ocekivatia po povratku u srbiju cu svakako otici lekaru.Puno zahvalan.
Odgovori