Interesuje me gde bih u Novom Sadu mogla skinuti mladeze sa lica? Najbolje ako neko ima licno iskustvo pa da mi kaze, jer ne bih kod bilo koga da idem.
Unapred zahvalna
gde skinuti mladeze?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 24, 2007 6:31 pm
To "nesto" je tecni azot.Marijaft napisao:Mojoj rodjaki su goreli, necim, nakon toga imala je ranu jednu sedmicu, a sada nema ni oziljka, ni nicega, kao da ga nije ni bilo. Jos nesto, bol je bio neznatan, sto je mozda i najbitnije od svega, a sam proces relativno kratak.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Prvo treba izdiferencirati kakva je lezija u pitanju da li je ona melanoticna ili uopste nije melanoticna(seboroicne keratoze,razliciti hemangiomi i sl)uz anamnesticke podatke kada se pojavila ,da li se karakterise brzim rastom i uvecanjem tj da bi se melanoticne lezije izdiferencirale kao benigne, prekancerozne ili maligne.Tek kada se ovo sve razdvoji odlucuje se o metode skidanja da li ce to biti neki tecni azot,laser excisia (u lokalno infiltrativnoj ili opstoj anesteziji).Ne moze se samo gledati estetski motiv u citavoj prici i da li ce nesto biti manje-vise bolno i da li ce ostati ovakav ili onakav oziljak.Zamislite da neko skida nodularni melanom tecnim azotom da bi ostao manji oziljak
.

Ma, apsolutno se slazem! Odgovor nije nikako bio u smislu propisivanja terapije tecnim azotom /ono nesto/ ili bilo kakvog modaliteta lecenja hirurskog ili nehirurskog, bez definitivne dijagnoze, samo kratka opaska na konkretan komentar!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Ma ne nisam uopste tako mislio.Naime uvek svi pacijenti potenciraju taj oziljak kao da je to ne znam kakva tragedija i da ce tecni azot eto biti prihvatljiviji od 15-minutne excizije a u pitanju su sasvim druge stvari koje mogu biti i po zivot opasne.Moze neko da se napravi pametan pa da kaze e ja necu exsciziju hocu tecni azot i ode kod nekog kozmeticara da mu to odrado u privatnoj reziji(pri tome ne sluti da ta promena koja njemu eto samo smeta estetski je u stvari tumor visokog malignog potencijala.
Epilog:Za 2 meseca ja sav u metastazama.Zbog cega??Estetike
Epilog:Za 2 meseca ja sav u metastazama.Zbog cega??Estetike