gde bez knjizice?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
string
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 5:38 pm

gde bez knjizice?

Post od string »

Ukratko, zavrsio sam pre koju nedelju fakultet i po autopmatizmu vise nemam pravo na lecenje u studentskoj poliklinici niti na zdravstveno osiguranje preko roditelja. Sad sam u problemu jer je proces vadjenja zdravstvene knjizice, tj. osiguranja preko biroa proces koji traje i zahteva ponovni odlazak u mesto gde mi je originalno otvorena zdravstvena knjizica da se odjavim pa da se onda prijavim u Fond zdravstva u Beogradu, gde mi je sada prebivaliste. Dakle, dok se ne obave sve te birokratske formalnosti, meni je potrebna jedna prilicno bezazlena intervencija ali koju ne mogu da odlozim - naime, zacepilo mi se uho i imam bolove u istom pa mi treba ispiranje. Vec sam pre imao slicnih problema sa cepicima u uhu i znam da je to problem.

Dakle, interesuje me gde bih mogao to da obavim bez knjizice (u Beogradu) - da li mora u privatnoj klinici ili je to moguce, uz naknadu i u javnoj bolnici? Ako je ono prvo u pitanju, bilo kakva preporuka bi mi dobro dosla (na private ako nije dozvoljeno javno pominjanje imana ustanova).

Hvala puno unapred!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Zdravstvena knjižica se više ne overava preko biroa, samo je potrebno da odeš u socijalno kom pripadaš. Gotovo je u roku od "odmah".

Svaku intervenciju možeš da odradiš u bilo kojoj državnoj ustanovi uz odredjenu novčanu naknadu (bez knjižice).
string
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 5:38 pm

Post od string »

majja napisao:Zdravstvena knjižica se više ne overava preko biroa, samo je potrebno da odeš u socijalno kom pripadaš. Gotovo je u roku od "odmah".

Svaku intervenciju možeš da odradiš u bilo kojoj državnoj ustanovi uz odredjenu novčanu naknadu (bez knjižice).
Znam da nije preko biroa, bio sam danas, vec preko Fonda za zdravstvo. Medjutim tu je problem za mene jer nisam rodjen u BG i moram prvo da odjavim fakticki zdravstvenu knjizicu tamo da bih mogao da je otvorim ovde u BG. To ipak traje par dana, pogotovu sto je sad petak. S meni hitno za to uho.

Hvala za info, odoh da to pojurim.
Heat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 7:54 pm

Post od Heat »

Pozdrav.

Interesuje me kako danas moze da se izvadi zdravstvena knjizica ako nisam student ili ucenik? Imam 19 godina i jos uvek nisam upisao fakultet a hitno trebam da se pregledam.

Hvala.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

na osnovu diplome osnovne shkole mozesh da otvorish radnu knjizicu pa i zdravstvenu.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Heat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 7:54 pm

Post od Heat »

tamaraft napisao:na osnovu diplome osnovne shkole mozesh da otvorish radnu knjizicu pa i zdravstvenu.
Hvala na odgovoru!

Nikada nisam vadio zdravstvenu knjizicu sam. Interesuje me isto sta mi sve treba da bih je izvadio? (i) Gde trebam da odem da bih mogao da je izvadim?

Hvala vam unapred.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

u opstinu kojoj propadas i u zavod za zdr osiguranje kom pripadash na opshtini.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
daredevilboy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 8:56 pm

Post od daredevilboy »

a jel moze neko ko je vojni osiguranik a student da ide u studentsku polikliniku??
Odgovori