Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Ukratko, zavrsio sam pre koju nedelju fakultet i po autopmatizmu vise nemam pravo na lecenje u studentskoj poliklinici niti na zdravstveno osiguranje preko roditelja. Sad sam u problemu jer je proces vadjenja zdravstvene knjizice, tj. osiguranja preko biroa proces koji traje i zahteva ponovni odlazak u mesto gde mi je originalno otvorena zdravstvena knjizica da se odjavim pa da se onda prijavim u Fond zdravstva u Beogradu, gde mi je sada prebivaliste. Dakle, dok se ne obave sve te birokratske formalnosti, meni je potrebna jedna prilicno bezazlena intervencija ali koju ne mogu da odlozim - naime, zacepilo mi se uho i imam bolove u istom pa mi treba ispiranje. Vec sam pre imao slicnih problema sa cepicima u uhu i znam da je to problem.
Dakle, interesuje me gde bih mogao to da obavim bez knjizice (u Beogradu) - da li mora u privatnoj klinici ili je to moguce, uz naknadu i u javnoj bolnici? Ako je ono prvo u pitanju, bilo kakva preporuka bi mi dobro dosla (na private ako nije dozvoljeno javno pominjanje imana ustanova).
majja napisao:Zdravstvena knjižica se više ne overava preko biroa, samo je potrebno da odeš u socijalno kom pripadaš. Gotovo je u roku od "odmah".
Svaku intervenciju možeš da odradiš u bilo kojoj državnoj ustanovi uz odredjenu novčanu naknadu (bez knjižice).
Znam da nije preko biroa, bio sam danas, vec preko Fonda za zdravstvo. Medjutim tu je problem za mene jer nisam rodjen u BG i moram prvo da odjavim fakticki zdravstvenu knjizicu tamo da bih mogao da je otvorim ovde u BG. To ipak traje par dana, pogotovu sto je sad petak. S meni hitno za to uho.
Interesuje me kako danas moze da se izvadi zdravstvena knjizica ako nisam student ili ucenik? Imam 19 godina i jos uvek nisam upisao fakultet a hitno trebam da se pregledam.