Zdravo. Mojoj devojčici koja će sada danapuni 2 godine je otkriven bolest
gastroezofagealnog refluksa K 21.0.
posledica te bolesti je upala sluzokoze želuca i tankog creva ,jednjak nije upaljen. molim vas recite mi kako se ta bolest leči i dali lekovi koje bi uzimala mogu da budu jako štetni za nju i ugroze neno zdravlje.
nalaz pehametrije želuca je ph report:boih-ochoa score 22.8 .
Unapred hvala.
gastroezofagealni refluks
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
refluks
škripi to što je išla ko dva lekara i oba su imala potpuno različitu terapiju.
jadan je dao VENTER I CISAP a drugi RANISAN I NEKSIJUM. niko mi nije objasnio kako će joj se ta upala smiriti i kako će ona živeti sa tim . Mi smo samo jako uplašeni roditilji koji bi da saznaju nešto više o toj bolesti.
jadan je dao VENTER I CISAP a drugi RANISAN I NEKSIJUM. niko mi nije objasnio kako će joj se ta upala smiriti i kako će ona živeti sa tim . Mi smo samo jako uplašeni roditilji koji bi da saznaju nešto više o toj bolesti.
uradjena je ezofagogastrod uodenoskopija ,sluzokoza ezofagusa normalno izgleda,kardija je nepravilnog ovalnog oblika i nepotpuno se zatvara tokom duzih perioda.retko peristatikaiz duodenuma pocetna snazna,patohist oloski nalaz epitel kardije pravilan,cilindrican u lamini proprije su prisutne zlezde u vrhovima redji infiltrat eozoinofilnihgranulocita.hlo nije nadjen.nalaz odgovara subakvnoj nespecificnoj inflamaciji sluznice kardije.nalaz biopsije jednjaka u granicama odgovarajuceg zgleda duodenum.epitel povrsine ocuvan,visoko cilindrican lamimina proprijeje prozeta srednje gustim mesovitim inflamatornim infiltratom,prisutne su brunerove zlezde i linfloidni folikul.nalaz odgovara hronicno aktivnoj nespecificnoj inflamaciji sluznice duodenuma.