Molim za misljenje u vezi sa mojim problemom.
Naime pre godinu dana imao sam probleme sa stomakom koji su se manifestovali pritiskom ispod desnog rebarnog luka i blagim probadanjem.
Moj lekar opste prakse savetovao mi je da uradim analizu krvi, prvenstveno enzime jetre,trigliceride,holesterol.Rezultati su bili uredni osim holesterola koji je bio na gornjij granici.
Moje tegobe se manifestuju najcesce kada sam gladan ali i kad jedem obicno brzo ogladnim odnosno osecam neku prazninu u stomaku i onda krenu gasovi za koje imam osecaj da se zadrzavaju ispod desnog rebarnog luka.Stolicu sam imao svaki dan.Ono sto je interesantno bol (vise neprijatan osecaj) je zavrsavao u ledjima na desnom delu (nesto kao spazam misica ili kao da tu nesto ispod ima).
Na preporuku lekara koristio sam espumisan kapi i to je donelo neko olaksanje,ali sam odlucio da ipak odem na VMA na pregled.
Uradio opsti pregled na gastro i upucen na ultrazvuk abdomena koji je pokazao BO.Preporuka lekara je bila da pripazim na kilazu (98) ishranu i stres.Nakon otprilike nedelju dana to je prestalo,ali pojavili su se spoljni hemeroidi koje sam otklonio mascu.
Prateci stolicu u narednom periodu nisam primetio nista neobicno.
Elem ista situacije mi se ponovila pre par dana sa istom nelagodom i pritiskom sa desne strane abdomena i opet zavrsava na ledjima.
Stolica je svakodnevna, ali isprekidana i nekako sitna,a anus me pre perida pojavljivanja tegoba svrbeo i nakon praznjenja pekao.
Tzv. zgaravica me muci cesce nego inace kad nesto pojedem npr jogurt.
Molim za savet ako neko ima iskustva sa slicnim problemom.
Unaped zahvalan.
Gastro problemi
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Maj 26, 2006 11:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
/
da covek ne poveruje..identicne simptome i ja osecam .ali kako si ih odlicno opisao .evo to kod mene traje od 2001 godine .i mene su slali da radim transeminaze.....i vadila sam krv 10 puta i radila ultrazvuk abdomena i .nista ..............mi konkretno nisu rekli sem da se opustim i odem na more ????????????????????????i na moru mi je stvarno bilo ok.ali evo ovog momenta me boli...samo cini mi se da me vise bole ledja sa desne strane kicme ......................
sta je to ........................
sta je to ........................
sto je mnogo mnogo je
Ja sam pre jedno 20 godina imao cir na zelucu za koji nisam imao nikakve bolove. Jedno vece neprestani gasovi i stolica crna. To crno je ustvari bila krv,a ja mislio da sam mozda nesto jeo i pokvario stomak.Sutradan ujutro odem u bolnicu.Samo sam video crvene kolutove ispred ociju. Pronadju da sam bio izgubio 20% krvi.Bio sam 3-4 dana u bolnici i dobio transfuziju krvi.U to vreme se pojaville nove pilulule Tagamet.Za tri meseca sve prodje. Pre izvesnog vremena poceo sam da imam iste simptome sto si ga ti opisao.Doktor me poslao na ultra saund.Sve je bilo uredu. Gutao sam neke pilule 3 nedelje,jednu na dan.I vise nemam tih problema.Mislim da su pilule bile za vrstu mikroba koje prave cir. Ako te interesuje mogu da se raspitam za ime tih pilula.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 21, 2006 1:27 pm