Gastritis,cir...ili nesto trece!?!?!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
GoranP
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 07, 2007 1:54 pm

Gastritis,cir...ili nesto trece!?!?!

Post od GoranP »

Postovani
Imam relativno jake bolove u predelu gornjeg abdomane vec duze vreme. Ujedno,imam grceve u stomaku,s'vremana na vreme.Bol mi se javlja i ispod rebara i sa jedne i sa druge strane. Imam jako veliku kiselinu koja se povecava sta god da pojedem,a ujedno imam i osecaj "paljenja" u grlu! Podrigivanje mi se javlja tokom citavog dana vec duze vreme.
Pre 6 meseci sam imao Helicobacter i iznosila je 4,4 medjutim,prosle nedelje sam opet radio test na Helicobacter i bio je negativan,znaci nemam je.I jos da napomenem da mi je stolica uredna.

To su ukratko simptomi koje ima vec duze od mesec dana,pa bih molio ako biste mi mogli reci sta bi to moglo biti i ako biste li mi mogli preporuciti neke lekove,ili bilo sta drugo,kako bi mi se smanjile tegobe koje sad imam!!!

Unapred hvala....
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ovo zaista moze da bude i gastritis i cir i bulboduodenitis, i GERD... Omeprol moze da vam smiri gorusicu, Ranisan verovatno da smanji bolove, a Baralgetas grceve. Ali potreban je RTG gastroduodenuma, a potom, verovatno i gastroskopija - zavisno od RTG nalaza i Vasih godina (postoji poseban Mastriht konsenzus kojim je regulisan protokol lecenja).
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
mark80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 13, 2005 2:24 pm

re

Post od mark80 »

idi u kraljevu kod dr Pedje izlecice te sigurno.
Odgovori