GANGRENA ILI NE ?

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Resavkinja78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 26, 2008 3:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

GANGRENA ILI NE ?

Post od Resavkinja78 »

Dobro jutro!
Ponovo ja, posle dugog vremena....

Htela sam da pitam, koji su prvi znaci gangrene, ako znate, gde mogu da nadjem na internet koji su prvi znaci gangrene?
Pojavilo se neko crvenilo na ove strane desne noge a na levoj nozi mi na predzadnjem prstu, tj ispod njega gde pocinje prst, otvoreno kao da je pukla koza na dvoje, kao da je rez... Ja sam pre par dana za vreme pranja nogu povukla malo jace taj prst pre nego sam pocela prati tu nogu, i mozda mi vec bila suva koza pod prstom pa je pukla, neznam......

Imala sam to pre dva-tri meseca pa se povuklo, sad imam par dana na desnoj nozi taj opisani problem, a na levojnozi tek od prekjuce, pa se plasim da je gangrena.....
Uzasno se plasim......

Da li mi mozete pomoci da sagledam situaciju koji su prvi i pravi i sigurni znaci gangrene?

Unapred hvala na odgovoru!

Puno pozdrava i svako dobro
Ivana
Garfield
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm

Post od Garfield »

A odakle Vam uopste ideja da imate gangrenu? :o

Mislim - da mozda krenete od neke benignije pretpostavke ili vec vidite sebe bez jedne noge?? Najzad - da se mozda javite nekom lekaru umesto sto se dijagnostikujete na forumu metodom 'uradi sam'?

A u odgovoru na pitanje, Gugl pruza obilje informacija na zadatu temu.
Resavkinja78
Novi član
Novi član

Post od Resavkinja78 »

Oprostite!

Zato sto su mi pre tri-cetri meseci rekli da imam povisen secer, koji je labilan, tj uvek se menja, najvise izmedju 7 i 10, a jos nisu mi dali tablete ili inzulin nego su mi odredili dijetu kojom bi skinula koje kilo, i time smanjila secer....

A znam da i oni koji boluju od povisenog secera ili secerne bolesti mogu dobiti gangrenu....

Pa sam se zato prepasila....

Jos jednom molim za oprostaj....
Ivana
ivamatic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 10:41 am

Post od ivamatic »

Ovde vrednosti koje ste Vi naveli nisu toliko velike da bi Vam se zbog toga pojavila gangrena.Tacno je da je gangrena cesto pratilac hiperglikemije,ali to svakako nije u pocetnoj fazi.Znaci s'obzirom da su Vam tek pre 3-4 meseca saopstili da ste dijabeticar,nemate razloga za paniku.
Ako su Vam rekli da to sve korigujete hranom tim bolje,jer cete mozda normalizovati vrednosti glukoze u krvi.Cim Vam nisu dali insulin ili neku posebnu terapiju,po tome vidite da niste bas tipican slucaj,pa ove crne misli tipa gangrene trebalo bi da izbacite iz glave.A i nema razloga da vec sad brinete o tome,vec kad problem nastane,kod Vas ne mora da znaci da ce uopste da nastane.

Nadam se ad sam bar malko razjasnila ovde.Srdacan pozdrav! :P :P :P :P :P
"Izbiliza niko nije normalan..E=mc2"
Resavkinja78
Novi član
Novi član

Post od Resavkinja78 »

Hvala puno! Potrazicu u google-u da vidim dalje informacije....

Malo ste me smirili!

Hvala puno!
Ivana
Resavkinja78
Novi član
Novi član

Post od Resavkinja78 »

Sva sreca, nije gangrena, sad sam bila kod moje doktorke (inace zgodno mije, odma je u zgradi), infekcija zbog koje je pukla koza ispod prstiju na nogama i time otvorene ranice ispod prstiju, su uzrok alergije na prasinu od tepiha i na ne 100-postotne pamucne carape... Al posto se to pocelo siriti brzo, za dva dana dve ranice otvorene ispod prstiju (na obe noge po jedna) ja sam se preplasila...

Al sva sreca, opet sam dobro prosla.....

Ja vas molim za oprostaj, sto sam vas mucila....

Oprostite....
I svako dobro.
Ivana
Odgovori