Gadjenje na hranu-molim odgovor

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
Bojan_1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 03, 2005 11:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Gadjenje na hranu-molim odgovor

Post od Bojan_1 »

Vec duze vreme imam gadjenje na hranu, oko 4 meseca, tako da koliko god da sam gladan ne mogu da pojedem nista :-? .Ovo se nemanifestuje kod slatkisa vec samo kod normalnih obroka, a narocito hleba.Kada pocnem da se davim osetim da u grlu imam neki slajm i da je on uzrok svega.Kada ga izbacim neko vreme sam miran ali posle opet pocinje da mi bude muka.Da nije to mozda od straha posto vec duze vreme patim od anksionznosti?Da li je to od prehlade?Molim vas pomozite jer mi je cilj da se ugojim, a je mogu normalno ni da jedem...Kome doktoru da se obratim (moze i u BGD-u)?

Pomagajte!!! :D

Pozdrav!
Stefan1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 17, 2005 1:44 pm

Post od Stefan1 »

Da li si pio KREATIN?
to mi je prvo palo na pamet kada si rekao da hoces da se ugojis.

Naime postoje osobe koje su preosetljive na kreatin,bilo koji i onaj extra klase (CreaPure) bilo bugarski neki.

Vidi iste simptome(samo bez slajma) sam i ja imao i odustao sam od Kreatina,i od bilo kod drugog suplementa u teretani.
Ja sam Kreatin Crea pure(kupljen u renomiranoj prodavnici) poceo da pijem krajem juna 2004 sutradan,uvece mi je bila muka kakvu ne pamtim.Nisam mogao vise da jedem kao pre,muka svaki dan posle jela,gadjenje na hranu(ja sam se gadio na svu hranu pa cak i na sokove),5.dana po pocetku tegoba prestao sam da uzimam Kreatin posto je bilo ocigledno da mi on izaziva problem.
Problemi tipa muka(bez povracanja) i gadjenje su bili prisutni jos par dana.
Celo leto sam se mucio sa apetitom koji je bio znatno smanjen(mogu slobodno reci 80% minimum) i cim nesto pojedem bude mi "tezina" u zelucu kao da sam se prejeo(a u stvari sam pojeo jako malo).
Znaci situacija da poludis.Da ti samo ilustrujem da sam pre pocetka tegoba imao 90 kg,a u septembru 2004(kada sam tegobe izlecio) svega 72 kg(znaci 18 kg sam smrsao).To mrsavljenje mi je dobro doslo posto sam skinuo stomak(bio sam malo debeo),sto se kaze u svakom zlu ima nesto dobro(verovatno nikad ne bi smrsao da mi se ovo nije desilo).
U septembru sam otisao kod lekara opste prakse na Studentskoj poliklinici koja mi je dala uput za gastroentrologa isto na studentskoj,medjutim to je jedna grozna zena koja nije imala zivaca da me saslusa.Prepisala mi je (verovatno napamet) lek "Ruprut" koji sam pio(doduse plasio sam se da li je taj lek dobar posto je doktorka-zaboravio sam prezime,bila jako neljubazna i spremna da ne pomogne izgleda ima neku averziju na mene).Ruprut mi je pomogao za nedelju dana "tezina" posle jela je prestala.
Apetit mi se vratio,doduse sada je to normalan apetit,nekad sam znao da se nazderem,ali sada jedem normalno pazeci na kilazu,posto ne zelim da ponovo budem debeo.

Tezina mi se povremeno idalje javlja ali uglavnom kad nesto naglo pojedem,ili kada se pretrpam.Verovatno normalna pojava,jeste retko,ali da ti kazem da je mnooogo manjeg intenziteta nego letos,i prodje za pola sata-sat kad mi se "slegne" hrana.Kazem ponovo samo kad se prejedem.

Pozdrav i zelim ti brz oporavak.
mimcek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 05, 2005 4:05 pm

Post od mimcek »

--
Poslednja izmena od mimcek u Sre Mar 23, 2005 1:08 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Stefan1
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Feb 17, 2005 1:44 pm

Post od Stefan1 »

srecom vise nemam tih problema,inace meso pravo da ti kazem,nesto i ne jedem,nisam deklarisan vegetarijanac,nego izbegavam svu tesku hranu(sem posle teretane kada je piletina neophodna,po preporuci mnogih)...
pozdrav
Odgovori