FOB test

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
dural29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 20, 2010 12:51 pm

FOB test

Post od dural29 »

Sutra bi trebalo da dam stolicu na analizu eventualnog skrivenog krvarenja. Ono sto me jako zanima, a niko mi detaljnije nije objasnio je - kako se uzima uzorak? Negde sam procitao da se ne uzima uzorak koji je pomesan sa vodom, urinom... Prosto ne razumem kako da sve to izbegnem kada je, jelte u wc solji to sve prisutno.. Kako se to radi, ljudi?
Ivo_Ivic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 07, 2015 3:07 pm

Re: FOB test

Post od Ivo_Ivic »

dural29 napisao:Sutra bi trebalo da dam stolicu na analizu eventualnog skrivenog krvarenja. Ono sto me jako zanima, a niko mi detaljnije nije objasnio je - kako se uzima uzorak? Negde sam procitao da se ne uzima uzorak koji je pomesan sa vodom, urinom... Prosto ne razumem kako da sve to izbegnem kada je, jelte u wc solji to sve prisutno.. Kako se to radi, ljudi?

Odi u apoteku i kupi 3 kutijice za stolice. Svaki dan uzmi po jedan uzorak. Nemoj jesti meso ta 3 dana (kazu da se ne jede crveno da se ne bi greskom cinilo da je krv u stolici ali bolje ni jedno). Ako ne uspjes 3 dana zaredom skupiti stolice nije prbolem i ako preskocis 1 dan.
Urina ne smije biti u wc skoljci. Povuci vodu, obavi nuzdu i pazi da ne uriniras. A ako se vec ne mozes suzdrzati uzmi neki lavor pa se tu "olaksaj" :D ;)
Odgovori