E ovako, vidim da neuropsihijatrija podforum nije u funkciji, pa nemam gde nego ovde.
prvi put sam imala panicne napade jos kao dete. ali su bili retki, i uvek nocu.
strah me je budio, i napadi su bili ubrzano lupanje srca, kao da sam na smrt preplasena.
u srednjoj skoli, u pubertetu se tu ucestalo, plus je i pocela blaga depresija.
sa 22 godine sam prvi put otisla kod psihijatra, i on mi je prepisao fluksilan
rekao mi je da ce mi fluksilan pomoci da prestanu ti napadi, od jedne kutije, na godinu dana necu imati vise napade, ili mozda vise nikad necu ni imati.
od kad sam popila kutiju, napadi su se razredilil, i skoro potpuno da ih vise nisam imala. i depresija je skoro bila nestala. medjutim prosle godine sam imala jako puno privatnih problema, i to me je sve sateralo u cosak, tako da se opet osecam nestabilno.
poceli su ponovo napadi, isto osecanje, ali dosta blaze i retko, ali je depresija izrazito pojacana.
ne mogu nikako da uhvatim vremena da odem da pricam sa svojim lekarom, da vidim sta cu. pocelo je ovo stanje dosta da utice i na mene i na moje okruzenje pogotovo.
da li je neko pio fluksilan vise od jedne kutije? da li je moguce da je on samo trenutrno resenje i da ne resava problem na duze kako sam se nadala.
svi sa ovim i slicnim problemom su vise nego dobrodosli da pricamo o tome
Fluksilan
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
O za Boga miloga..... Pod jedan promenite psihijatra, jer taj koji Vam je rekao da ce panicni napadi nestati od jedne kutije Flunisana ne zna svoj posao i samo Vam je odmogao a nikako pomogao. Uspesna terapija kako depresije tako i fobicnih stanja i panicnog poremecaja zahteva NAJMANJE 6 meseci terapije a bogami i godinu dana. 6 meseci je najmanji vremenski period u kome je moguca biohemijska regulacija na nivou mozga (regulacija serotonina) a na koju lekovi iz grupe kojoj i Flunisan pripada deluju. Moj je princip da pacijente nikad ne skidam sa SSRIzera bez bar 9 meseci kontinuirane upotrebe jer se iz prakse pokazalo da je to neki period koji mi garantuje da mi se pacijenti nece vratiti sa recidivom u narednih 5 godina (ili nikad vise).
Pored medikamentozne terapije, obavezna je i psihoterapija nekom terapijskom metodom, koja je najcesce kognitivno-bihevioralna (pokazala se kao najuspesnija), mada postoje i druge koje takodje 'rade' ali su psihijatri najobuceniji za kognitivno-bihevioralni pristup problemu strahova. Individulana psihoterapijska podrska, uz medikamente i kognitivno-bihevioralni pristup pokazalo se kao najuspesnija forma lecenja ove patologije. Lekovi se moraju piti U KONTINUITETU , ima i drugih lekova iz ove grupe, sve zavisi na cemu je naglasak: na podizanju raspolozenja, na podizanju energije, na sedaciji pacijenta (uz naravno tretiranje panike). Cilj lecenja fobije i panicnog poremecaja nije da pacijent nema strahove 'na godinu dana' vec da se simptomi stave pod kontrolu ili fobija (panicni poremecaj) trajno razresi, sto je danas u velikom broju slucajeva moguce i uspesno se radi.
Mladi ste, lecite uzrok i stanje, oslobodite se nesposobnjakovica koji je samo gubio Vase dragoceno vreme, nadjite ozbiljnog psihijatra i resite svoj problem.
Pored medikamentozne terapije, obavezna je i psihoterapija nekom terapijskom metodom, koja je najcesce kognitivno-bihevioralna (pokazala se kao najuspesnija), mada postoje i druge koje takodje 'rade' ali su psihijatri najobuceniji za kognitivno-bihevioralni pristup problemu strahova. Individulana psihoterapijska podrska, uz medikamente i kognitivno-bihevioralni pristup pokazalo se kao najuspesnija forma lecenja ove patologije. Lekovi se moraju piti U KONTINUITETU , ima i drugih lekova iz ove grupe, sve zavisi na cemu je naglasak: na podizanju raspolozenja, na podizanju energije, na sedaciji pacijenta (uz naravno tretiranje panike). Cilj lecenja fobije i panicnog poremecaja nije da pacijent nema strahove 'na godinu dana' vec da se simptomi stave pod kontrolu ili fobija (panicni poremecaj) trajno razresi, sto je danas u velikom broju slucajeva moguce i uspesno se radi.
Mladi ste, lecite uzrok i stanje, oslobodite se nesposobnjakovica koji je samo gubio Vase dragoceno vreme, nadjite ozbiljnog psihijatra i resite svoj problem.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 18, 2008 1:06 am
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dr Jasminka Jankovic, Psihijatrijska Klinika Dr Dragisa Misovic, Dr Olga Colovic, Institut za mentalno zdravlje, Dr Boris Jojic, Institut za psihijatriju, Dnevna Bolnica.....Svi rade i u drzavnim i u privatnoj praksi. Verovatno ima jos mnogo dobrih psihijatara po Beogradu, neka mi oproste, ja Vam uglavnom mogu preporuciti psihoterapeute, a sa retkim psihijatrima sam u kontaktu. Problem sa drzavnim ustanovama je da imaju veoma malo vremena za pacijente jer je pacijenata toliko da to ne ostavlja prostora ni vremena vis eod 10 minuta po pacijentu a mislim da je to apsolutno nedovoljno za kvalitetnu psihijatriju. Pozdrav