Fluimucil - za dr Ivicu ili nekog drugog doktora

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
vjovanov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 09, 2007 11:38 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Fluimucil - za dr Ivicu ili nekog drugog doktora

Post od vjovanov »

Baka, dijabeticar koji prima insulin, kao posledica mozdanog udara ima sakupljanje sekreta na plucima. Taj sekret se "cuje" kada ona dise i najveci je problem sto ona ne ume/ne moze da ga izbaci.
U apoteci nisu uspeli da mi pomognu oko pronalazenja odgovora na pitanje da li je ovoj kategoriji bolesnika dozvoljeno koriscenje Fluimucil kesica za izbacivanje sekreta, pa molim nekog od doktora da pomogne.
Unapred hvala!
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Nista nije neobicno da ako je vasa baka vezana za postelju zbog dugotrajnog lezanja ima sekret u plucima ili pravu hipostatsku pneumoniju.Neophadna je AP snimak pluca da se iskljuci postojanje gore pomenute pneumonije,a ne radi se u ovom slucaju samo o primeni mukolitika jer su dijabeticari podlozni infekcijama piogenim bakterijama.Da li je vasa baka hospitalizovana jer potrebna je i kultura sputuma,posle apopleksije zbog stresa glikoregulacija verovatno nije zadovoljavajuca.Problem je znacajno kompleksniji od davanja mukolitika,jer pored toga je potrebna i antibiotska terapija(ako ne terapija onda bar profilaksa)uz perkusije grudnog kosa i drenazu sekreta i zadovoljavajucu glikoregulaciju.Mukolitik je u citavoj prici gotovo sporedan
devoted
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 1:07 pm

Post od devoted »

8) Severus, odličan komentar, upravo tako! Pozdrav!
vjovanov
Novi član
Novi član

Post od vjovanov »

Puno hvala na odgovoru.

Inace, baka je imala taj slog pre nekoliko godina, sada je uveliko pokretna, glikoregulacija je stabilna. Neposredno nakon sloga je po preporuci lekara koristila neke kesice za izbacivanje sekreta koje su joj jako pomogle, ali nismo uspeli da zapamtimo ime leka, pa sam zato htela da utvrdim da li je to Fluimucil.
U svakom slucaju, necu raditi nista na svoju ruku i posavetovacu se sa doktorom.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Onda je u redu trebali ste da navedete da je slog bio odavno i da je ona sada stabilna ,mislio sam da proces protice akutno a onda moze da postane veoma ozbiljno.Ako joj taj fluimucil pomaze ne vidim zasto ga i dalje ne bi koristila.
Pozdrav
vjovanov
Novi član
Novi član

Post od vjovanov »

Pitanje ne bi ni bilo postavljeno da sam ja sigurna da je Fluimucil taj lek.

Posto mi u toj nedoumici moze pomoci samo doktor koji ce pogledati sve njene rezultate i prekontrolisati stanje njenih pluca u ovom trenutku, njemu cu se i obratiti.

Puno hvala na utrosenom vremenu i iskazanom misljenju.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Ne preterujte sa Fluimucilom da ne dobije zatvor, pa hemoroide, pa infekcije...(dijabeticar u godinama!). Malo inhalacija, malo belog sleza...
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori